• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief

“Zevenmaal opnieuw geboren”

Colet van der Ven preekt in de Westfriese Ekklesia.

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 8 april 2018 om 11.00 uur in de Protestantse kerk te Wognum.
Het jaarthema voor het seizoen 2017-2018 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Het ware, het goede en het schone”. In de viering van 8 april a.s. zal Colet van der Ven in haar preek nader ingaan op “Zevenmaal opnieuw geboren; opwekking uit de doden; opnieuw beginnen.”

Lees meer

Avond over ‘Voltooid leven’

Dinsdag 20 maart om 20.00 uur houdt psychiater Paulan Stärcke in de Zuiderkerk te Enkhuizen een lezing over 'Voltooid Leven.'

In de politiek was de discussie over ‘Voltooid leven’ even geparkeerd om een formatie mogelijk te maken met zowel D66 als de ChristenUnie. In het regeerakkoord is nu opgenomen dat het kabinet onderzoek gaat doen naar de groep mensen die het leven voltooid acht.

Lees meer

Bedevaart Banneux

De eerste maanden van 2018 zijn al weer om. Voor de één een nieuw begin na misschien een zware tijd, voor de ander een moeizame start. Wat kan het dan mooi zijn om even bemoediging te krijgen, je verhaal te kunnen vertellen, andere verhalen over het leven te horen. Samen huilen, samen lachen. Wij willen u graag verwelkomen in het voorjaar van 4 t/m 8 mei.
Wat een prachtige plek om te herdenken en wat een prachtige plek om dankbaar te zijn voor onze vrijheid. In het najaar is de bedevaart van 24 t/m 28 augustus.

Lees meer

Gebedsviering met zanggroep ALOM

logo alomZaterdag 17 maart a.s. om 19.00 uur verzorgt de zanggroep ALOM (voorheen Schakels) een gebedsviering in de R.K. kerk van Enkhuizen.

Nadat de toenmalige dirigent van Schakels, Arnould Lansdaal aangaf te willen stoppen is het enige tijd stil gebleven rond de groep. Een aantal leden ging het zingen en verzorgen van gebedsvieringen missen en er zijn toen stappen gezet. Er is een nieuwe dirigente gezocht en gevonden (Marjo Bosch), er is weer gerepeteerd en we zijn er klaar voor.

Lees meer

Evensong in de Zuiderkerk

Zondag 11 maart om 17.00 uur zingt de Martinuscantorij een Evensong in de Zuiderkerk te Enkhuizen.

Zoals altijd is er ook in deze evensong een mengeling van oude en modernere Engelse kerkmuziek te beluisteren, waaronder composities van William Boyce. William Boyce werd geboren in Londen in 1711 en wordt beschouwd als de belangrijkste in Engeland geboren componist van de 18e eeuw. Boyce werd als knaap koorzanger van de St. Paul's Cathedral, studeerde muziek en werd organist in Londen. In 1755 werd hij componist van de Chapel Royal en in 1758 organist. Hij liet een uitgebreid oeuvre na van onder meer 20 symfonieën en ouvertures, anthems, cantates, odes en niet te vergeten een aanzienlijke hoeveelheid kerkmuziek.

Ontdek Assisi en Umbrië samen met het bisdom

Assisi18 LogoEind april is het zover! Dan gaat het bisdom op bedevaart naar Assisi. Deze oude stad met zijn mooie, smalle straatjes ligt midden in het heuvelachtige landschap van Umbrië. En u en/of jij kunt nog mee! De datum van inschrijving is verlengd tot 1 maart.

Lees meer

“Sober Leven?” Gerard Swüste preekt in de Westfriese Ekklesia

De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 4 maart 2018 om 11.00 uur in de Protestantse kerk te Wognum.
Het jaarthema voor het seizoen 2017-2018 van de Westfriese Ekklesia luidt: “Het ware, het goede en het schone”. In de viering van 4 maart a.s. zal Gerard Swüste in zijn preek nader ingaan op de vraag: “Sober leven?”  De lezing is uit Lukas 12:22-34: ‘Verkoopt wat je bezit, weest vrijgevig en vol erbarmen.’

Lees meer

Provincietour Radio Maria Nederland start in Noord-Holland

De katholieke radiozender Radio Maria Nederland bestaat dit jaar 10 jaar. In dat kader gaat het station in 12 maanden langs alle 12 provincies om nog meer mensen kennis te laten maken met de rijkdom die Radio Maria te bieden heeft. Op zondag 25 februari is Noord-Holland met de Dionysiusparochie in Heerhugowaard als eerste aan de beurt.

Lees meer

Stille omgang

De Stille Omgang (Amsterdam) vindt plaats van zaterdag op zondag 17 en 18 maart. Hieraan voorafgaand start de Mirakelweek, beginnend woensdag 14 maart. Meer informatie volgt binnenkort.

Taizé-viering 18 februari

maria icoonOok in 2018 organiseert Taizé Westfriesland weer een aantal vieringen. De eerste is op zondag 18 februari a.s. in de Koepelkerk in Hoorn. Aanvang 19:30 uur. De kerk is vanaf 19:00 uur open. Adres: Grote Noord 15. Naast de iconen van vriendschap en die van barmhartigheid en het bekende Taizé-kruis, dit keer ook een speciale plaats voor de Maria-icoon van Taizé (zie foto).

Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld.

Lees meer

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952