• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief

Aanmelden tieners vormsel voorbereiding

Op vrijdag 19 januari 2018 om 19.30 uur start het voorbereidingstraject voor tieners uit Grootebroek, Enkhuizen, Bovenkarspel en Lutjebroek. Dit traject wordt afgesloten in een feestelijke viering op zaterdag 14 april met toediening van het Vormsel door bisschop Van Burgsteden in de H. Nicolaaskerk te Lutjebroek. In de voorbereiding wordt op een laagdrempelige wijze de basis van het geloof besproken en wat kunnen wij daarvan leren. Het gaat over vriendschap, keuzes maken, contact maken, aandacht en zorg voor anderen etc.

Lees meer

Neva Ensemble

Voor het zes en twintigste seizoen (vanaf 1992) komt het bij al velen bekende NEVA Ensemble uit St Petersburg wederom naar ons land voor een groot aantal concerten van begin december 2017 tot half januari 2018.

Vijf top zangers en een pianiste, samen het NEVA Ensemble vormend, zullen op zaterdagavond 16 december om 19.00 uur in de Johannes de Doper kerk, Zesstedenweg 160 in Grootebroek de viering muzikaal begeleiden met hun ingetogen liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk.
Ook na de viering zullen zij nog enkele liederen zingen.

Lees meer

Bedevaarten naar Lourdes in Mei en September 2018

Thema van de bedevaart: “Doe maar wat Hij u zeggen zal”

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Lees meer

Inspiratiedag streekparochies

Hallo parochianen en bestuursleden van de Streekparochies,
Graag willen we jullie uitnodigen voor de Inspiratiedag op 5 november 2017 van 13.00 – 16.00 uur in de Laurentius Kerk, Streekweg 216, Hoogkarspel. Geestdrift, passie en inspiratie kunnen soms de wenkbrauwen doen fronsen, maar zonder deze energie wordt het leven vlak en vrijwel betekenisloos.

Lees meer

Allerzielen viering

R.K. Begraafplaats OranjestraatAllerzielen 19.00u Viering in de kerk. 19.45u openstelling van onze begraafplaats.

Donderdag 2 november is het Allerzielen. Op deze dag herdenkt de katholieke kerk de overleden gelovigen. Op deze avond is er om 19.00u een eucharistieviering in onze kerk Kwakerspad 3. Pater Peter Peelen sj zal daarin voorgaan. Bij de gedachtenis van de overledenen brengt men alle parochianen van het afgelopen jaar, één voor één, naam voor naam, in herinnering. Telkens wanneer er een naam genoemd wordt, steekt men een kaars aan. Na afloop van de viering kan men gezamenlijk, of individueel, een bezoek brengen aan ons kerkhof aan de Oranjestraat.

Lees meer

Leo Fijen in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel

LEVEN MET DE DOOD 
Leo Fijen in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel
Maandag 16 oktober om 20.00 uur, Streekweg 216

Na de boeiende lezing over de levensvatbaarheid van parochies vorig jaar, bezoekt TV-journalist Leo Fijen ook dit jaar de Laurentiusparochie. Deze keer zal hij spreken over het thema ‘Leven met de dood’.

Lees meer

Programma Plein van Siena najaar 2017

De wereld is in beweging. Plein van Siena wil een plek zijn waar de tekenen van de tijd verstaan worden. Een plek van uitzicht op een toekomst van vrede. De verschillende activiteiten willen daar een bijdrage aan leveren. Er zijn cursussen filosofie, avonden rond literatuur, meditatiebijeenkomsten. Elke derde donderdag van de maand is er lunchconcert verzorgd door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Regelmatig is er een nieuwe expositie van hedendaagse kunstenaars.

Lees meer

9 december: Kerststallenmarkt Kevelaer

Op zaterdag 9 december kunt u de kerststallen- en adventsmarkt in Kevelaer (Duitsland) bezoeken. Kevelaer is al 375 jaar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw de Troosteres van de Bedroefden. Ga mee, want het belooft een mooie dag te worden voor Kevelaerfans én voor liefhebbers van kerstgroepjes.

Lees meer

Uitnodiging regioviering 29 oktober

Aan alle parochieraadsleden en parochianen van de parochies Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek, Hoogkarspel en Venhuizen in de regio Westfriesland ZO!

Elke laatste zondag in oktober is ergens in onze regio DE gezamenlijke regioviering. Dit jaar is op zondag 29 oktober bij loting de parochie Johannes de Doper in Grootebroek aan de beurt. Het thema van deze viering is Liefde en Saamhorigheid. De viering wordt voorgegaan door pater Peter Peelen sj, kapelaan Pawel Banaszak en diaken Jules Post. Alle koren van deze parochie gaan de regioviering muzikaal begeleiden: Happy Kids, JOKO, Together en het gemengde Koor. We hopen dat velen én natuurlijk ook vele parochianen uit de streekparochies deze feestelijke viering mee komen vieren. De viering begint om 10.00 uur en na afloop schenken we een kopje koffie en/of thee en voor de kinderen is er limonade om met elkaar nog even na te kunnen praten. Graag tot ziens op 29 oktober a.s. Werkgroep bijzondere vieringen Grootebroek

Radio Maria blaast oud repertoire nieuw leven in

Radio Maria Nederland Weesgegroet MariaIn de Mariamaand oktober presenteert Radio Maria Nederland een nieuw opgenomen cd met acht bekende Marialiederen.

Radio Maria presenteert Weesgegroet Maria, een cd die het katholieke radiostation in eigen beheer produceerde. In februari 2018 bestaat Radio Maria Nederland 10 jaar en met deze cd-presentatie dient het eerste feestelijke moment zich nu al aan.

Lees meer

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952