• Franciscus-Xaverius

  Franciscus-Xaverius

 • Levensboom

  Levensboom

 • Kerkzaal

  Kerkzaal

 • Kerkzaal

  Kerkzaal

 • Koffiezaal

  Koffiezaal

 • Koren

  Koren

 • Basisschool-De-Hoeksteen

  Basisschool-De-Hoeksteen

 • Pancratiusschool

  Pancratiusschool

 • Franciscus-Xaverius

  Franciscus-Xaverius

Van harte welkom op de website van de Franciscus Xaverius parochie in Enkhuizen.

U vindt hier alle informatie over onze parochie.
De weekendvieringen vinden in de regel plaats op zaterdagen om 19.00 uur of op zondagen om 10.00 uur.  Er is 1 viering per weekend, per maand wisselend op zaterdag of zondag. Hiernaast ziet u een overzichtje van de meest recente vieringen.

Onder de links vindt u de websites van onze koren, basisscholen en diverse werkgroepen.

Vieringen

dec
17

17.12.2017 10:00 - 11:00

dec
24

24.12.2017 17:00 - 18:00

dec
24

24.12.2017 20:00 - 21:00

dec
24

24.12.2017 22:30 - 23:30

dec
25

25.12.2017 10:00 - 11:00

Dag lieve mensen

De decembermaand staat weer voor de deur! Een zeer intensieve feestmaand en ook afsluiting van een oud en begin van een nieuw kerkelijk jaar. Want met het feest van Christus Koning achter de rug; beginnen we weer aan de tijd van verwachting; de Advent.

Het is voor mij dan ook weer persoonlijk feest; omdat ik weer een jaar ouder mag worden. Maar om daar alvast voor te waarschuwen: Ik laat dat in grote stilte voorbijgaan. Maar wel dankbaar natuurlijk.
Ik vind het een heerlijke maand. De worsteling met de kerstboom op een gegeven moment; het uitgraven (op zolder) van het kerststalletje en de fantastische sfeer. Ik geniet van de kerststallen in de kerk en ben altijd heel dankbaar voor de vele vrijwilligers die daar met plezier aan mee werken. Alles staat weer klaar voor de geboorte van het Kind!

Ik ben ook dankbaar dat ik al weer twaalf jaar jullie mag dienen in lief en leed. Met daarbij de kanttekening dat ik niet altijd aan alle verwachtingen kan voldoen. Ik schiet regelmatig tekort. Ik heb in die afgelopen jaren wel moeten leren dat er ook nog wel het een en ander mag overgelaten worden aan de Heilige Geest. En dat ik zelf wel wat meer tijd mag/moet besteden aan andere, dan direct kerkelijke zaken. Oude vriendschappen in stand houden en erken aan mijn hobby's. Veel lezen (ik kwam er te weinig aan toe); fietsen; m'n speelgoed trein enz.
Al weer een maand heb ik nu ook blokfluitles in Stedebroec. Dat is weer een nieuwe muzikale uitdaging (tenor) naast de beide saxofoons. Van de lerares kreeg ik natuurlijk te horen dat ik niet zo hard moest blazen in die fluit en dat ik het blazen in die saxofoon even moest vergeten. Maar ik maak (gelukkig ook volgens haar) vorderingen. "Zie ginds komt de stoomboot!" kan ik al blazen! Handig in deze tijd. Ik vind het ook nog steeds zalig om welkom te ijn op vier basisscholen om mijn manier van levens/mensen verhalen met ze te delen. Binnenkort natuurlijk weer over Kerst.

Aanstaande zomer (ja, daar denk ik al aan) ga ik weer beginnen aan een lange fietstocht naar Sint Petersburg vanuit Zwaagdijk. De Afsluitdijk over en doortrappen dus! We (een oud zeeverkenner gaat misschien mee) denken het in twee keer vijf weken te redden! Een zalige uitdaging. Het uiteindelijk doel is het graf van de vermoorde tsaren familie. Zo'n uitdaging geeft me ook weer perspectief en energie om mijn werk te blijven doen. En dat ook welgemoed! Maar ik denk dat jullie dat wel zullen herkennen. Voor het afgelopen jaar: Dank vooral aan de vele fantastische vrijwilligers. Zonder jullie is het onmogelijk om samen kerk te zijn.
Tot de volgende keer!
Pater Peter

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952