Skip to main content

Nieuwsbrief mei 2022

 

KEACHING.jpg

Hoi allemaal, het alwee tijd voor de tweede nieuwsbrief van dit jaar, in deze nieuwsbrief gaan jullie lezen:

  • Officiële introductie bestuur
  • Ken je Koorlega
  • KNVB #onelove campagne
  • Zangmarathon Kathleen 18 juni  
  • AVG-verklaring
  • Koorweekend 2022
  • Opzoek naar een nieuwe pianist 
  • Vernieuwing website
  • Passion repetitieschema
  • Karaoke
  • Zomerstop

Officiële introductie bestuur

Niels

Hoi hoi,
Ik ben Niels en sinds dit jaar ben ik algemeen bestuurslid bij het Reaching Hand bestuur. Na een lange tijd op koor gezeten te hebben vind ik dit een mooie stap om zo meer te kunnen betekenen voor het koor. Je hebt dit waarschijnlijk al gemerkt nu ik de pauzepraatjes (en de samenvattingen daarvan) met heel veel plezier doe, maar natuurlijk doe ik nog meer. Zo houd ik me ook bezig met de website. Ik kijk uit om samen met het bestuur veel voor koor te kunnen betekenen.

Jorien

Hi allemaal,
Ik ben Jorien, ik ben 21 jaar oud en woon samen met Bart in Enkhuizen. Ik werk als personeelsmanager bij McDonald’s Enkhuizen en ga volgend jaar weer beginnen met de studie rechten aan de vrije universiteit van Amsterdam. Ik heb al eens eerder een tijdje in het bestuur gezeten. Ik ben daar toen op een gegeven moment mee gestopt. Ik ben er nu weer bij gegaan omdat Eva weg ging en er eigenlijk weinig mensen zouden overblijven. Met de bestuursleden die zouden blijven zitten hebben we een leuke groep samengesteld wat we zeker terug merken. We zijn enthousiast en vinden het erg leuk om dit te doen met z’n allen! Officieel moet er, onder andere, een voorzitter op papier staan en aangewezen zijn in een vereniging. Die titel heb ik op me genomen maar we doen het met elkaar! We proberen te rouleren in de dingen die we doen en iedereen van het bestuur is aanspreekbaar voor punten. Zo stellen we de agenda ook met z’n allen vast.

Joris

Hoihoi,
Ik ben Joris en ben nu 19 jaar oud. Sinds kort ben ik algemeen lid van het bestuur en ik ga daar lekker mee aan de slag! Ik hou heel erg van muziek en ben er dus ook erg mee bezig, ik drum, zing, speel gitaar en sinds kort ook basgitaar bij een band! Ik vind het ook heel leuk om betrokken te zijn bij mensen. Als jullie dus een idee hebben voor het bestuur, een verbeter puntje of gewoon iets waar je zelf mee zit, dan kan je me altijd appen en dan ga ik mijn best doen om iets te regelen!

Dervle

Hoi allemaal, Dervle hier :)
Ik zit nu al flink wat jaren in het bestuur, maar heb het nog steeds erg naar mijn zin! Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor politicologie en ben nu bezig met het schrijven van mijn scriptie. Tijdens de lockdown ben ik begonnen met sourdough bakken. Bij mij bleef het alleen niet bij een pandemie hobby, maar is het een volledige obsessie geworden. Brood nodig? Mij bellen! Daarnaast schilder ik en zorg ik voor mijn grote verzameling planten. In de tijd die ik over heb probeer ik mijn hond Tilly nog op te voeden, maar dat is nog een hele klus...

Robert

Hoi allemaal,
Ik ben Robert en ik zit sinds 2021 in het bestuur als penningmeester. Ik ga binnen het bestuur dus meestal over de informatie rondom betalingen, contributie en hoe we er financieel voor staan. Even kort over mezelf, ik ben momenteel 22 jaar en kom uit en woon in Enkhuizen. Ik ben bezig met een hbo-opleiding scheikunde in Amsterdam. Verder lees ik graag erg veel en ben ik naast alleen zingen graag bezig met muziek maken op mijn gitaar.

Sanne

Hii,
Ik ben Sanne, biijjnaa 21 jaar oud en ik studeer biologie aan de universiteit van Amsterdam. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn bachelor, wat betekent dat ik op dit moment bezig met mijn scriptie. Volgend jaar ga ik beginnen aan de master marine biologie! Ik heb buiten mijn opleiding en koor nog vele interesses, ik heb bijvoorbeeld een eigen moestuin, ik fitness en rijd paard. Ik ben hierdoor over het algemeen altijd druk, maar ik vind het desondanks superleuk om me in te zetten voor Reaching Hand. Dit wordt al mijn 6e jaar op koor en mijn 4e jaar bij het bestuur en ik doe het nog steeds met heel veel plezier. Mocht er ooit iets zijn, bestuurszaak of niet, kun je altijd bij mij terecht


Ken je Koorlega

Bonjour!

Ik ben Niels Schipper en ik ben 15 jaar oud. Ik kan amper een tijd herinneren zonder dat ik op koor zat. Ik ben ook al op koor gekomen toen ik 5 jaar oud was. Dit was dan nog wel het kinderkoor. Later ben ik doorgestroomd naar het tienerkoor en uiteindelijk naar het leukste koor, namelijk Reaching hand! Ik begon bij Reaching Hand als alt, maar nu mijn stem heel wat lager is zit ik helemaal achterin gezellig bij de tenoren en hoewel de partijen soms nog onbekend zijn heb ik het wel naar mijn zin. Ik zit zelf nog op de RSG in 4vwo. En hoewel ik zelf niet veel hobby’s heb buiten koor vind ik het leuk om mezelf bezig te houden met technologie, de leerlingenraad op school en natuurlijk het Reaching Hand bestuur waar ik een plaats mag bezetten. Ik houd natuurlijk ook veel van muziek en hoewel ik niet echt een favoriete artiest heb is mijn favoriete musical en film Hairspray. Ik hoop dat ik die ooit echt live kan zien. Tot het volgende pauze praatje!

Ik wil graag meer te weten komen over Iris!

 

KNVB #onelove campagne

Op 2 april zijn we met een groep koorleden naar Amsterdam gegaan om een video op te nemen voor de #onelove campagne van de KNVB. Deze video is te bewonderen op social media en zal ook op TV langskomen! Leonie heeft een speciale rol in de video en wat zijn we trots op haar!! Als je goed kijkt, kun je ook andere koorlega’s in de video zien. Zo hebben wij Sanne en Aletta al gespot! Herkennen jullie nog meer koorlega’s?

 

page3image29121232.jpgpage3image29121856.jpg

Zangmarathon Kathleen 18 juni

Wij organiseren op zaterdag 18 juni een zangmarathon om geld op te halen voor Kathleen, een oud-koorlid die MS heeft. We zijn op dit moment met het bestuur nog druk bezig om dit te organiseren, maar waarschijnlijk zal deze zangmarathon plaatsvinden van 12.00 tot 17.00. De locatie volgt nog, maar dit wordt sowieso in de binnenstad van Enkhuizen. Je kunt je laten sponsoren om geld op te halen, hiervoor krijgen jullie binnenkort sponsorformulieren, maar tijdens de zangmarathon zelf willen wij ook op andere manieren geld inzamelen. Heb je nog ideeën hoe wij dit kunnen doen of wil je op een andere manier helpen? Stuur dan een appje naar Sanne!

AVG-verklaring

De AVG, ook wel de regels met betrekking tot privacy. Daar hebben jullie allemaal al wel eens over gehoord. In de loop van de repetities zal iemand van het bestuur met een formulier komen m.b.t. de AVG. In dit formulier staan afspraken m.b.t. persoonsgegevens en foto’s. Het formulier is heel duidelijk dus om hier een hele uitlegover te typen heeft niet zoveel zin. Op het moment dat je het formulier krijgt lees het dan even rustig door (of neem hem mee naar huis) en geef hem daarna, ondertekend, weer terug. Zo zijn er duidelijke afspraken voor iedereen en weet jij ook waar je aan toe bent.

 

Koorweekend 2022

Er is weer goed nieuws! Nu de corona maatregelen achter de rug zijn, kunnen we weer meer doen met het koor. Dus dat betekent dat we koorweekend weer op de planning hebben staan! Het zal op 14, 15 en 16 oktober plaatsvinden. Je kan je nog inschrijven op het formulier wat er tijdens de repetities zal liggen. Al kan je niet bij de repetitie zijn, dan kan je Joris een bericht sturen en dan zal hij het invullen. Dit jaar gaan we naar Hoeve Kindergoed in Ermelo. Hier zijn we al eens eerder geweest met het thema ‘dieren’. Deze plek heeft ook een apart huisje waar je kan slapen met verschillende kamers. Het is in de coronaperiode helemaal gerenoveerd waardoor je niet meer 1 grote slaapzaal hebt maar allemaal kleine kamers.

De evenementencommissie zal allemaal leuke activiteiten bedenken voor het koorweekend. Lijkt het je nou leuk om te helpen met het koorweekend ben je ook van harte welkom in de evenementencommissie om te komen helpen hiermee. Je helpt dan uiteraard alleen mee met de ideeën voor het koorweekend en de rest niet als je dat niet wil. Wij hebben er in ieder geval al heel erg veel zin in en we hopen dat jullie dat ook hebben!

 

Opzoek naar een nieuwe pianist

Aangezien Christiaan na de zomerstop gaat afbouwen, zijn we actief opzoek naar een nieuwe pianist. We gaan binnenkort flyeren, hier zal onder andere een QR-code opstaan met meer informatie voor eventuele geïnteresseerden. Schroom niet en help vooral met het verspreiden hiervan! Mocht je nog iemand kennen, vertel het ons uiteraard!

 

Vernieuwing website

De website wordt geüpdatet! De website is ons visitekaartje op het internet. Deze moet dan natuurlijk wel helemaal up-to-date zijn. Aangezien we een lange tijd achter de rug hebben waar we niet veel hebben kunnen doen, kloppen sommige dingen niet. Dit gaan we aanpassen zodat mensen van buiten (en binnen!) weten wie we zijn en wat we doen. Wij hopen dat we de website weer verder kunnen opvullen met leuke artikelen over onze activiteiten en foto’s van deze projecten! En natuurlijk blijft de vertrouwde agenda er ook op. Dus kijk hier naar uit!

 

Passion repetitieschema

Er zijn een aantal veranderingen in de Passion repetities, we hadden eerder aangekondigd dat deze, samen met de karaoke, op iedere eerste vrijdag van de maand zou plaatsvinden. Nu is dit echter voor de maanden juni en juli niet het geval:
De Passion repetitie en karaoke van 3 juni wordt verplaatst naar 10 juni, omdat Ria 3 juni (en 28 mei) op vakantie is.
De Passion repetitie en karaoke van 1 juli wordt verplaatst naar 8 juli, omdat we 1 juli de workshop hebben!
De Passion repetitie en karaoke van september zal toch wel op de eerste vrijdag zijn, dus op 2 september, in plaats van op 9 september zoals eerder aangekondigd.

 

Karaoke

We hebben alweer een aantal gezellige karaokeavonden gehad dit seizoen! We willen de evenementencommissie even in het zonnetje zetten voor de goede organisatie hiervan. Wij vinden het als bestuur keer op keer erg geslaagd, we hopen dat iedereen die mening deelt. Op 10 juni hebben jullie weer de kans om jullie prachtige zang- en danskunsten weer even af te stoffen .

 page5image29123936.jpgpage5image29124144.jpg

Zomerstop

De dagen worden weer langer en warmer en hoewel dat op zich erg goed nieuws is, betekent het ook dat de zomerstop er weer aankomt. De laatste repetitie voor de zomerstop is op 8 juli en de eerste repetitie na de zomerstop is op 2 september. Uiteraard zal er dit jaar weer een jaarafsluiting georganiseerd worden, maar daar zal de evenementen commissie jullie binnenkort alles over vertellen!