• Home
  • Nieuws
  • Nieuwsarchief
  • “Weer-zin” theatervoorstelling door jongeren voor jongeren! 14 december in de kapel te Andijk

“Weer-zin” theatervoorstelling door jongeren voor jongeren! 14 december in de kapel te Andijk

Woensdag 14 december is er een open voorstelling gepland in de Kapel, Middenweg 48 in Andijk daar is iedereen welkom. Jongeren die geïnteresseerd zijn, ouders/opvoeders die wat meer willen weten en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 19.15 uur voor koffie en thee. De voorstelling begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

 Een dip, depressie en eenzaamheid. Termen die de laatste tijd vaak langskomen op tv, radio, in bladen en op het internet. Het gaat vaak over ouderen of mensen die ziek zijn, mensen in verpleeghuizen of mensen die alleen zijn.
Maar eenzaamheid, somberheid, geen zin hebben, liever op de bank blijven hangen of slapen komen voor bij alle leeftijden. Ook bij jongeren. Veel mensen denken dat jongeren onbezorgd genieten van het leven en nog geen verantwoordelijkheid hoeven te dragen. En als er iets is zal 'het de puberteit wel zijn!' Wat een onzin.
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de jongeren in Nederland last heeft van depressieve gevoelens. Dat zijn er zo'n 80.000 jongeren. Bij bijna 5% van deze jongeren (4000 dus) is het geen dip, maar een depressie.
Iedereen heeft wel eens een rotdag: je baalt, voelt je alleen en hebt nergens zin in. Je hebt een dip. Zo’n dag is normaal, de dip gaat meestal vanzelf weer over. Maar soms gaan die gevoelens niet zo makkelijk weg.
Gelukkig is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor ook die problemen. Omdat er nog steeds een taboe op dit onderwerp rust, hebben het jongerenwerk Medemblik, Stichting HWK en het Dijk-Atlascollege de handen ineen geslagen. Zij hebben voor leerlingen en hun ouders - Theatergroep TRAXX uitgenodigd.
“Het interactieve stuk gaat over Daan en Joost (twee broers) en over hun vrienden. Daan is vijftien jaar en oogt als een leuke en muzikale jongen. Op een dag gaat het nieuws rond dat hij is weggelopen. Zijn ouders, school en vrienden zijn stomverbaasd, want wat voor reden zou Daan nou kunnen hebben om weg te lopen? Zijn broer Joost gaat op zoek. Via flashbacks wordt duidelijk dat Daan zich al vrij lang rot voelt en dat niet meer wil. Daan schaamt zich voor zijn depressieve gevoelens en heeft deze altijd weten te maskeren……”
Op donderdag 15 december zullen er op school twee voorstellingen voor leerlingen worden gegeven en op dezelfde dag is er ‘s avonds een voorstelling voor ouders op de Dijk.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952