Muzikale ode aan jarige Sint Martinuskerk

Al 50 jaar een plek van inspiratie en verbinding

Bovenkarspel | Op zondagochtend 25 juni barst een muzikaal feestje los in de Sint Martinuskerk in Bovenkarspel. Vijf middenkoren uit de regio worden voor deze gelegenheid één groot koor. Daarmee vieren ze het 50-jarig bestaan van het markante kerkgebouw aan de Hoofdstraat.

[Foto's Jubileumviering met Middenkoren in Bovenkarspel]

Na grootschalige sponsoracties werd in 1965 besloten de oude Sint Martinuskerk te vervangen. Het duurde twee jaar voor het huidige kerkgebouw officeel in gebruik werd genomen. 50 jaar later is deze kerk een vertrouwd gezichtpunt van Bovenkarspel en voor velen een plek van inspiratie en verbinding. De parochie Sint Matinus viert dit jubileum met extra activiteiten, zoals een brunch voor alle parochianen in september maar ook met speciale vieringen met koren uit de regio.

combo martinus

Foto (vlnr): Frank Kok (piano), Sonja Beumer (alt sax), John Appelman (bariton), Onno Smit (trompet) en Jan Oudeman (bas) zijn volop aan het repeteren voor de muzikale viering op 25 juni. Zij begeleiden de regiosamenzang met vijf middenkoren.

De koren Joyful Spirit (Enkhuizen), Together (Grootebroek), Hemelsbreed (Hoogkarspel), Fytom (Venhuizen) zullen meezingen met het koor In Between uit Bovenkarspel. De organisatie is trots op deze deelname, Jos Boon vertelt: “De koren reageerden gelijk enthousiast, er is veel saamhorigheid om hier iets moois van te maken.” Voor de ruim 140 zangers en het combo zijn speciale composities gemaakt om deze bijzondere viering luister bij te zetten. Boon: “De muziek is gereed, de repetities zijn in volle gang en daarmee ontstaat vanzelf de nodige gezonde spanning naar de dag zelf.”

Voor deze viering wordt het aloude Sint Martinuslied, een lied over de parochiepatroon, in een nieuw jasje gestoken. “Het is onbekend hoe oud het lied is, maar de tekst kon wel wat vernieuwing gebruiken. We zeggen dezelfde dingen nu anders”, aldus Boon. De koren zingen dit krachtige lied op 25 juni daarom met een nieuwe tekst, “met woorden die de mensen ook nu weten te raken”.

De viering vindt plaats op zondagochtend 25 juni 2017, aanvang 10:00 uur in de Sint Martinuskerk, Hoofdstraat 205 te Bovenkarspel, zie voor meer informatie: www.sint.martinuskerk.nl

in between

Foto: De leden van koor In Between, voor de jarige Sint Martinuskerk, kijken uit naar de bijzondere viering.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952