De Zomerschool

De “Zomerschool “is een iniatief van de Raad van Kerken in Enkhuizen. In een tijd dat het voor de kerken een rustige tijd is, willen we voor degenen die toch verdieping zoeken en voor degenen die mogelijk niet op vakantie kunnen de gelegenheid bieden om aan excursies en lezingen deel te nemen.

10 juli: Demonen in ons leven?
De pastoor van de Oud-Katholieke parochie in Den Helder drs. Age Kramer vertoont op maandagavond 10 juli de film die hij maakte tijdens zijn werk voor de zendingsorganisatie Hernhutters in Suriname.
In zijn dagelijkse praktijk daar kwam hij mensen tegen die het hadden over boze geesten en vooral over de bevrijding daarvan. Dat stond in schril contrast met de geringe aandacht die er voor dit fenomeen was tijdens zijn opleiding tot theoloog.
Hij besloot zes mensen te interviewen en het resultaat vast te leggen in een informatieve videofilm.
Tijdens zijn onderzoek ten behoeve van zijn afstudeerscriptie merkte Kramer dat geesten wel moeten bestaan maar niet in de officiële theologie passen en dat gaat ook op voor westerse kerken en hun leden. Zowel in de Anglicaanse als de Rooms-Katholieke kerk zijn sinds kort priesters aangesteld die boze geesten uitdrijven.
De avond begint om 19.30 uur in de Oud-Katholieke kerk aan de Breestraat 84 in Enkhuizen. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.
Age Kramer is sinds 30 januari 2016 tot priester gewijd en benoemd tot pastoor aan de Oud-Katholieke kerk. Hij studeerde theologie aan de VU in Amsterdam. Van 2013 tot 2015 studeerde hij aan het seminarie van de Oud-Katholieke kerk. Hij werkt sinds 2009 voor het Zeister Zendingsgenootschap, de zendingsorganisatie van de Hernhutters.

Protestante Gemeente Enkhuizen
14 juli: Het 2e deel van het Pancratiuspad bewandelen met Ds. H. Haandrikman.
Opgeven: Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0228-527772

Vrije Baptisten Gemeente:
Hoe kijkt Christus naar de kerk?
Op vier dinsdagavonden of woensdagmiddagen gaan we stil staan bij de zeven kerken die in Openbaring twee en drie een persoonlijke brief van Christus ontvangen. Sommige gemeenten krijgen complimenten anderen moeten echt aan de bak. We zullen samen ontdekken dat deze brieven nog steeds actueel zijn voor de kerk van vandaag. We zullen samen de bijbel tekst induiken, dus een bijbel meenemen is noodzakelijk en een pen om aantekeningen te maken kan zeker geen kwaad.

11,18, 25 juli en 1 augustus op de locatie “Het Trefpunt “Keizerskroon 26 in Andijk van 19.45. – 22.00 uur of op:
12,19, 26 juli en 2 augustus op de locatie “Pro Rege” Olifantssteiger 1 in Enkhuizen van 13.15– 15.30 uur.

23 juli: Zingen op verzoek.
Op 23 juli kunt u liederen opgeven die we dan samen met elkaar zingen. Bert de Jong verzorgt de muzikale begeleiding en praat de avond aan elkaar en Cees Hanemaayer voorganger van de Baptisten Gemeente verzorgt de meditatie. De avond zal in het teken staan van verwachting.
We beginnen om 19.30 uur, halverwege hebben we een korte pauze en sluiten om iets over negenen af.
De locatie is in de Oud-Katholieke kerk aan de Breestraat 84 in Enkhuizen.

Gemeente van Apostolische Christenen
19 juli: Bezoek aan de Bijbelse Tuin. In de tuin zijn planten te vinden die in de bijbel voorkomen, of die daar door hun naam of symbolische betekenis naar verwijzen. Qua vorm past de tuin bij het Foreestenhuis, een patriciërswoning in Lodewijk XIV-stijl (de voorgevel dateert uit 1724, het gebouw zelf is ouder).
Tenslotte zijn er ook bloemen en planten te inden waarvan de naam direct met kerk of geloof is verbonden, zoals bijvoorbeeld Judaspenning of monninkskap.
Kosten: € 8,00, treinkaartje Hoorn
Opgeven: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 0228-315029

Vrije Baptisten Gemeente:
1 en 2 augustus:Hoe kijkt Christus naar de kerk? Ontdek het op:
1 augustus op de locatie “Het Trefpunt “in Andijk van 19.45.– 22.00 uur of op:
2 augustus op de locatie “Pro Rege” Olifantssteiger 14 van 13.15– 15.30 uur.
We staan stil bij de 7 kerken uit de Openbaringen die een persoonlijk brief gekregen hebben. Neem je bijbel en een pen voor aantekeningen mee!
Opgave bij: Cees Hanemaayer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.06-36143392

Protestante Gemeente Enkhuizen
03 augustus: Lezing nieuwe kloosters door Ds. H.Borst. Locatie: Zuiderkerk
Rooms Katholieke Parochie
12 Aug. 16.00– 17.30 uur. Lezing over Heiligen en Heilige plekken door Pater P.Peelen sj.
Locatie: Kwakerspad 3.

Het Apostolisch Genootschap
15 augustus: Samen in gesprek tijdens de mini high tea op dinsdag 15 augustus om 14.30 uur in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Schans 1, Enkhuizen.

Protestante Gemeente Enkhuizen
26 augustus: Naar het ervaringsmuseum om te ervaren wat het is als je niets ziet.
Met ds. H.Borst.
Opgeven: email: hannekeborst@x4all
Telefoon: 0228– 312185

- Flyer de Zomerschool -

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952