Bijzondere viering op zondag 13 oktober

Volendams Vocaal Ensemble tijdens de Woord- en Communieviering op zondag 13 oktober om 10.00 uur in de St. Franciscus Xaveriuskerk.
Volendam is een begrip. Door de prachtige ligging aan het water, de muziek, cultuur, historie en zijn authenticiteit trekt het bezoekers uit alle delen van de wereld. Het Volendams Vocaal Ensemble draagt die cultuur uit. Het koor treedt op in de originele Volendammer dracht en brengt daarmee een unieke koppeling tot stand.
De combinatie van geliefde tijdloze koorklanken op niveau en die authenticiteit, maakt dat het koor veel gevraagd wordt voor optredens in binnen- en buitenland. Het koor werd opgericht in 1986 en kent een stabiel ledenaantal van zo'n 50 enthousiaste zangers en zangeressen, die behalve uit Volendam ook uit de regio komen.
Naast wereldlijke muziek beheerst het Volendams Vocaal Ensemble ook een gevarieerd geestelijk repertoire, waaronder enkele prachtige missen. Mooie koorklanken die in elke kerk tot hun recht komen.
De combinatie van deze koorklanken met de prachtige, originele Volendammer kostuums, maakt dat het koor veel gevraagd wordt voor optredens in binnen- en buitenland en op zondag 13 oktober dus in onze eigen kerk!
Iedereen is van harte welkom! Voorgangers in deze woord- en communieviering zijn Gérard Urselmann en Gré Gobes

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952