Skip to main content

Open monumentendag 2023

Dit jaar hebben wij als hoofdlocatie De Nicolaas kerk te Lutjebroek. De Sint-Nicolaaskerk is een driebeukige pseudobasiliek. De neogotische kerk is in 1876-1877 gebouwd naar ontwerp van Pierre Cuypers.

Hier kunt u allerlei vlaggen en vaandels bezichtigen van diverse lokale verenigingen die de gemeente Stede Broec rijk was, alle dorpen zullen hierin vertegenwoordigd zijn. Deze vlaggen en vaandels zijn vaak een sieraad voor het oog, het was ook altijd een kostbaar bezit van de vereniging. Natuurlijk is er ook weer een fototentoonstelling, deze gaat over al deze verenigingen, clubs en gildes. Ook wordt er aandacht geschonken aan de huisdieren of kleinvee wat in de streek populair was. Tevens zal er een kleine tentoonstelling over muziekbandjes die de streek rijk was. U kent er vast nog wel een paar.
In de kerk zal ook op gezette tijden het kerkorgel bespeeld worden, hier kunnen stevige deuntjes tussen zitten. Maar dat is niet de enige muziek deze dag, ook de fanfares zullen “acte de préséance” geven.
Kortom voor elk wat wils.

Programma OMD Stede Broec 2023

Expositie “vlaggen en vaandels van Stede Broec”.
Expositie “Het verenigingsleven”.
Info Parochie van de Heilige Nicolaas.
Muzikale omlijsting alle fanfares.
Orgelmuziek van het orgel “Bernard Pels & Zn”.
Expositie “De tuinder en zijn dieren”.
Orgelmuziek van het orgel “Bernard Pels & Zn”.
Expositie “De tuinder en zijn dieren”.

Parochie van de Heilige Nicolaas
P.J. Jongstraat 45, 1614 LB Lutjebroek
0228-511566
www.parochienicolaas.nl 

nicolaaskerk lutjebroek