Skip to main content

Uit de parochie

Hier vindt u inspirerende teksten van onze voorgangers...

Veertigdagentijd, op weg naar Pasen

We zijn op weg gegaan in de veertigdagentijd, op weg naar Pasen, de verrijzenis van de Heer. Jezus wordt door de Geest die hij bij zijn doop had ontvangen, richting de woestijn geleid om beproevingen te ondergaan.  Jezus zal als mens onder mensen ook ervaren wat beproevingen kunnen doen. In de woestijn wordt hij veertigdagen op de proef gesteld door Satan en zijn wilde dieren.

Lees meer …Veertigdagentijd, op weg naar Pasen

40-dagentijd

Beste medeparochianen,
U zult de volgende uitdrukking zeker wel kennen: ‘in zak en as zitten’. Deze uitdrukking, die ontleend is aan de bijbel, geeft aan dat een persoon diep in de put zit of de moed geheel heeft verloren. Iedereen kent vast wel de twee bekende verhalen uit het Oude Testament.
De ene is Jozef, de zoon van Jacob, die door de jaloezie van zijn broers in een put werd gegooid en later werd verkocht door zijn broers aan handelaren die van plan waren naar Egypte te gaan.
Daar werkte Jozef en werd hij zo de tweede belangrijkste en machtigste persoon van Egypte. Dankzij hem worden zijn familie en de Egyptenaren gered van een verschrikkelijk hongersnood.

Lees meer …40-dagentijd

Als u dit leest...

Als u dit leest, dan is uw kapelaan naar Drechterland overgegaan. Met de hulp van energieke parochianen mocht ik verhuizen naar woonruimte in het voormalige Ursulinenklooster in Hoogkarspel. Het gebouw is in 1950 opgetrokken en de zusters zaten er tot 1996 in. Drie jaren geleden is het helemaal gerenoveerd en nu zijn er appartementen van gemaakt.

Lees meer …Als u dit leest...

Het woord zaaien

De geboorte van de Heer Jezus brengt blijdschap, vrede en hoop aan alle mensen die Hem ontmoeten en als God herkennen. De herders, de armen, maar ook de wijzen uit het Oosten. Allemaal mensen die klein zijn, die nederig genoeg zijn om open te staan voor een ontmoeting die hun leven verandert. Ook vandaag gebeurt dit in het hart van wie Jezus ontmoet, naar zijn stem luistert, zich door Hem laat raken.

Lees meer …Het woord zaaien

Zien wij ook de ster?

In deze kersttijd vieren we dat het licht van God over ons schijnt.
Maar zien wij dat licht?

De Wijzen uit het oosten zagen het wél.
Als we het verhaal over de wijzen volgen dan komen we uiteindelijk in Jeruzalem terecht. De ster die de wijzen al die tijd hebben gevolgd is dan verdwenen. Als ze vragen waar ze de pasgeboren Koning van de Joden kunnen vinden, schrikken koning Herodes en heel Jeruzalem zich te pletter. Koning Herodes is niet blij met de andere koning. Hij wil het pasgeboren kind uit de weg ruimen.
De wijzen voelen dat en dus gaan ze langs een andere weg terug naar hun land.

Lees meer …Zien wij ook de ster?