• Home
  • "Kontakt"
  • Dag lieve mensen...

Dag lieve mensen

Het is hartverwarmend zoveel bemoedigende en liefdevolle woorden te mogen horen, na mijn mededeling dat ik per 1 september met emeritaat wil.
Natuurlijk wordt ook (gelukkig maar) het komende gemis gedeeld, maar is er gelukkig veel begrip voor deze moeilijke beslissing.
De parochianen leven echt mee. Daar ben ik iedereen dankbaar voor. Het is al emotioneel lastig genoeg. Mijn regionaal overste waar ik dit alles natuurlijk mee heb moeten bespreken; had ook veel begrip. Hij heeft echter wel aan mij gevraagd om dan ook te zijner tijd te gaan verhuizen. En daar vertelde hij mij (mij kennende) dat ik weer op mezelf mag gaan wonen. En gaf mij ook een mogelijke werkopdracht mee. Ik kan en mag daar nog niet teveel over zeggen; maar wat de nieuwe woonplek betreft (als dat doorgaat) kom ik in een paradijselijke situatie aan het water! We gaan het allemaal zien.

Het is, naast het afscheid moeten nemen, ook weer een geweldige nieuwe uitdaging. Maar dan nu in alle vrijheid en vanuit een emeritaat! Dat werkt toch anders. Ik houd wel een klein lijntje open naar ons West Friesland. Want vooral na de zomervakantie ga ik met enkele leden van het Hoorns Byzantijns koor een liturgie verzorgen als extra viering in Grootebroek. Dat zal dan elke twee maanden zijn in de maand waarin Grootebroek de reguliere weekendviering op zaterdag heeft. Natuurlijk ook in de hoop dat mijn opvolger daar geen bezwaar tegen heeft. Jullie horen daar later wel nog wat meer over.

Verder mocht ik op de scholen les geven over het woord emotie. Het is geweldig hoe kinderen omgaan met de Bijbelse verhalen en gedichten die ik voor dit onderwerp uitzocht. En hoe ze heel open en eerlijk in de klas delen hoe ze zelf omgaan met gevoelens. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Al weer een reden om dankbaar te zijn. En natuurlijk heb ik deze beslissing genomen vanwege mijn gezondheid, zoals werd verteld. Maar eerder om te voorkomen dat ik een burn out krijg. Ik voel na de beslissing nu al dat er stukken steen van mijn borstkas vallen en dat voelt heel goed.
Nogmaals dank voor al jullie meeleven en lieve woorden.
Tot de volgende keer!
 Pater Peter
  

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952