Reaching Hand logo logo small

Jaarverslag 2017

Secretarieel jaarverslag 2017

Bestuursleden: Lisa is in 2017 penningmeester geworden en Eva voorzitter. Joyce bleef secretaris. Jorien en Lizanne hebben in 2017 helaas het bestuur verlaten. Hierdoor bestaat het bestuur nu dus uit 4 leden: Eva Smit, Lisa Kuperus, Jasmine van Westen en Joyce Nijhuis. Lisa heeft aangegeven in maart 2018 het bestuur te gaan verlaten vanwege werk in het buitenland en daardoor zijn we dus hard op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Vergaderingen: Het bestuur is in 2017 9 keer samen geweest om te vergaderen. Leden zijn altijd welkom om eens te kijken tijdens de vergaderingen. De vorige jaarvergadering was op 17 februari 2017.

Stuurgroep liturgie: In de stuurgroep liturgie werd Reaching Hand in 2017 vertegenwoordigd door Eva Smit.

Schoonmaken: We hoeven de kerk niet meer schoon te maken zoals voorheen, maar we moeten het gebouw natuurlijk wel netjes achterlaten als we weggaan. Bedankt allemaal voor jullie hulp!

Ken je koorlega: Ken je koorlega loopt nog steeds en is erg leuk om te lezen. De laatste was van Sarah Mnassine. Hou de website in de gaten, want binnenkort komt er weer een nieuwe op.

Optredens buiten de kerk: Zoals elk jaar probeert het bestuur altijd optredens te regelen buiten de kerk. We hebben in 2017 buiten onze kerk gezongen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei, in het verzorgingshuis in Ermelo op 16 september, tijdens UITDAGend Enkhuizen op 30 september, het KoopKorenFestival op 1 oktober, het afscheid van Jacintha en Marry op 20 oktober, het kerstconcert samen met KSM op 17 december en in Sprookjeswonderland op 21 december.

Commissies en werkgroepen:

Liturgiegroep: De liturgiegroep bestond in 2017 uit: Diane van der Lubbe, Eva Smit, Jasmine van Westen, Lizanne Middelkoop en René Sikkens. De liturgiegroep zoekt de nummers uit voor de vieringen en zetten de vieringen in elkaar waarin wij zingen. Leden zijn altijd welkom om een keer te komen kijken als het hen leuk lijkt om bij de liturgiegroep te komen.

Muziekcommissie: De muziekcommissie bestond in 2017 uit: Christiaan Gebhard, Corien Bosma, Daan Woestenburg, Jasmine van Westen, Jorien Schipper en Joyce Nijhuis. De muziekcommissie zoekt indien nodig nieuwe nummers uit voor het algemene repertoire of projecten. Ook zoeken zij de nummers uit die we gaan zingen met optredens of speciale vieringen in de kerk.

- Koorweekendcommissie: De koorweekendcommissie bestond in 2017 uit: Christiaan Gebhard, Corien Bosma, Dervle de Jager, Esmeray van der Steeg, Eva Smit, Jasmine van Westen, Jorien Schipper, Marjolein Hokkeling, Sarah Mnassine, Tjeerd Helmer en Wouter Rustenburg. Samen hebben zij er een topweekend in De Zandkamp in Ermelo van gemaakt!

- Musicalcommissie: De musicalcommissie bestond in 2017 uit: Denise Woestenburg, Jasmine van Westen, Jolien Marsman, Jorien Schipper, Lisa Kuperus en Ria van Bijnen. Samen zijn zij hard bezig om ervoor te zorgen dat we in 2019 weer een topconcert kunnen geven. Ze zijn echter nog op zoek naar nieuwe leden voor deze commissie, dus meld je snel aan!

Instrumentenvervoer: Eva Smit, Robbin Wit en Christiaan Gebhard zijn over het algemeen verantwoordelijk voor het vervoer van de instrumenten en krijgen hierbij hulp van andere leden. Natuurlijk is het altijd fijn als iedereen even helpt voor of na een optreden met het vervoer, want vele handen maken licht werk.

Hapjes/drankjes inkoop: Corien Bosma en Stefan Karsten zijn onze biermeesters en zorgen voor de hapjes/drankjes voor het nazitten. Let erop dat je je drankjes betaalt zodat de bierpot gevuld blijft.

Website: Joyce Nijhuis beheert nog steeds de website.

Archief: Jasmine van Westen beheert het muziekarchief en krijgt hierbij ook vaak hulp van Jorien Schipper.

Koffie: Verschillende leden hebben de koffie en thee voor in de pauze en de kometa gezet. Bedankt!

Overige activiteiten: Ook bij andere activiteiten krijgt het bestuur hulp van leden. Bedankt hiervoor!

Leden:

- We zijn 2017 begonnen met 40 leden, inclusief het combo. 
De volgende mensen zijn in 2017 gestopt:

Celine Delling, Dainah Bijl, Jorge Deurhof, Joyce Pauwels, Karen van der Knaap, Koen de Rooij, Michelle Hoff, Mike Maartens en Wibout Rustenburg.

- Leden die in 2017 bij het koor zijn gekomen zijn:

Annabel Groot, Claude Kiambe, Danara de Jong, Isaac Deen, Isa Lub, Isabella Huijerman, Jari Dokkum, Jolanda de Jong, Joris Koomen, Lotte Helmer, Myrthe Busch, Rayna Busch, Sanne Mooij en Sathy Kiambe.

- Hierdoor zijn we in 2018 gestart met 45 leden, inclusief combo. Iris Kort is in januari 2018 lid geworden. Hierdoor hebben we op dit moment 46 leden, inclusief combo.

Vieringen in de kerk in 2017:
We hebben in 2017 tijdens 11 vieringen gezongen:

 1. 22 januari
 2. 26 februari
 3. 18 maart
 4. 15 april (paaswake)
 5. 13 mei
 6. 11 juni
 7. 15 juli
 8. 22 oktober
 9. 18 november
 10. 10 december
 11. 24 december (kerstnacht)

              

Jaaroverzicht

Januari:

Op 22 januari hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk. Op 27 januari hadden we een open avond waarbij mensen konden komen kijken of ze het leuk vonden om te zingen bij ons koor.

Februari:

Op 6 februari zijn ons lid Jolien en haar man de trotse ouders geworden van hun zoon Gijs. Op 26 februari hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk.

Maart:

Op 17 maart hadden we de laatste stemronde voor het nieuwe project en de meeste stemmen gingen naar het thema Musicals. Op 18 maart hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk.

April:

Op 15 april hebben we gezongen tijdens de paasviering in de kerk.

Mei:

Op 4 mei hebben we gezongen tijdens de Dodenherdenking in de Zuiderkerk. Op 13 mei hebben we gezongen tijdens de viering in onze kerk.

Juni:

Op 2 juni hadden we een leuke filmavond met musicalfilms. Op 11 juni was er een speciale jongerenviering. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Op 23 juni opgetreden tijdens de Kerkennacht.

Juli:

Op 15 juli hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk. De dag erna, op 16 juli hadden we een leuke jaarafsluiting en gingen we met z’n allen op wereldreis. Daarna hadden we vakantie. 

Augustus:

Vakantie.

September:

Op 8 september was de eerste repetitie van het nieuwe seizoen. Op  15, 16 en 17 september hebben we een geweldig koorweekend beleefd in De Zandkamp in Ermelo. Het thema was ‘Mexico’. Ook hebben we gezongen in het verzorgingshuis in Ermelo. Op 30 september hebben we in de Zuiderkerk gezongen tijdens het nieuwe evenement UITDAGend Enkhuizen.

Oktober: 

We hebben meegedaan met het KoopKorenFestival op 1 oktober. Op 20 oktober hebben we gezongen tijdens het afscheid van Jacintha en Marry. Op 22 oktober hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk.

November:

Op 18 november hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk.

December:

Op 10 december hebben we gezongen tijdens de viering in de kerk. Op 17 december hebben we een kerstconcert genaamd ‘Do You Hear What I Hear?’ gegeven samen met KSM in de Westerkerk. We hadden maar liefst twee concerten op één dag. Op 21 december hebben we in Sprookjeswonderland kerstliedjes gezongen voor de carnavalsvereniging. Op 24 december hebben we het jaar afgesloten door te zingen tijdens de kerstnacht in de kerk.

Nieuwe ideeën/plannen voor het komende jaar:

- Eens per maand zingen tijdens de viering.

- Hard repeteren voor het musicalproject in 2019.

- Op zaterdag 9 juni wellicht weer meedoen met het korenfestival in Medemblik.

- Speciale viering met oud-leden en aansluitend feestje ter ere van het 50-jarig bestaan van Reaching Hand. 

- Op koorweekend gaan naar ’t Campvelt in Doornspijk (vlakbij Elburg).

- Wellicht zingen in Overvest of een andere kerk.

Joyce Nijhuis, januari 2018.