Reaching Hand logo logo small

Nieuwsbrief april 2011

Beste leden,


Bij deze de nieuwsbrief van april 2011. Veel leesplezier!

 

Het bestuur heeft op 14 april vergaderd en de volgende punten zijn hieruit naar voren gekomen:

 

Bloemenverkoop voor het Rockproject

Op 30 april (Koninginnedag) en 5 mei gaan we weer plantjes verkopen. Het rooster voor de verkopers volgt binnenkort. Alvast bedankt voor ieders medewerking. We hopen er veel geld mee te verdienen voor het koor.

 

Modeshow op 8 mei om 14.00 uur + filmopnames: mocht je niet kunnen komen, dan kun je ook op een vrijdagavond je outfit laten zien bij de Rockgroep of een foto van jezelf insturen met je outfit aan. Zie verder de eerder verzonden  uitnodiging.

 

Jaarafsluiting: dit zal plaatsvinden op zaterdagavond 16 juli. Eerst zingen, dan de kerk schoonmaken en dan feesten. Eva gaat dit organiseren. Inmiddels hebben Sarah, Denise en Janneke zich aangemeld om te helpen. Maar ze kunnen nog hulp gebruiken. Ben jij degene die dit wil doen? Mail dit dan aan Eva: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lid van de Maand
Er zijn het afgelopen jaar weer een hoop nieuwe leden bij het koor gekomen en daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Maar met 50 leden is het soms wel eens moeilijk om iedereen goed te leren kennen. Daarom is er nu elke maand op de site een plekje voor het Lid van de Maand. Iedere maand schrijft een lid een stukje over zichzelf en geeft hierna de pen door aan iemand anders. Wie, dat mag je zelf kiezen. Misschien wel iemand met wie je eigenlijk nooit spreekt, of een nieuw lid waar je meer over wilt weten.
 
Deze eerste maand is Lizanne het Lid van de Maand, lees meer over haar komst bij het koor, haar leukste herinnering en privé leven op http://www.xaverius.nl/reachinghand/informatie/lid-van-de-maand.html

 

Medemblik 19 juni: De tijd is nog niet bekend. Wel zouden wij het als bestuur leuk vinden als iedereen op deze dag een witte broek/rok aanheeft met het RH shirt erop. In de zomer lijkt ons dit een mooiere outfit. Wanneer je geen witte broek hebt, en deze ook bij niemand kunt lenen, wil je dit dan doormailen aan het bestuur?

 

Schoonmaken van de kerk

Als jongerenkoor maken wij de kerk maandelijks schoon. Hiervoor krijgen wij heel wat terug van het parochiebestuur: gratis repetitieruimte, feestzaal, gebruik maken van instrumenten, aankoop/reparatie van de instrumenten, koffie/thee, bladmuziek, kopieën, én een jaarlijkse financiële bijdrage voor de uitjes.

Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen als iedereen zijn steentje bijdraagt voor datgene wat van ons gevraagd wordt: het schoonmaken van de kerk.

Dit lijkt niet te lukken op de manier zoals we het tot nu toe deden. Er is telkens een zelfde groep bezig en we missen in dit stuk dus duidelijk de solidariteit met elkaar.

Vandaar dat het bestuur besloten heeft om het koor in drie groepen in te delen voor de schoonmaak. Je bent op die manier DRIE keer in het jaar aan de beurt om te helpen met de schoonmaak. Het kost je EEN HALF UUR! Dat moet toch echt geen probleem zijn. Je krijgt het rooster binnenkort toegemaild. Wanneer je niet kunt komen op de ingedeelde dag, zul je zelf voor vervanging moeten zorgen. Telkens zullen er twee bestuursleden bij aanwezig zijn om de boel aan te sturen. Ruilen mag natuurlijk altijd.

We zullen het echter samen moeten doen, en niet een kleine groep.

 

Nog meer solidariteit:

We zoeken ook solidariteit bij het vouwen van de boekjes én bij het heen en weer brengen van de instrumenten/geluidsapparatuur. Het zou fijn zijn als ook hier iedereen zijn steentje bijdraagt.

 

Volgende bestuursvergadering is op donderdag 19 mei. Wil je hier een keer bij aanwezig zijn? Meld je dan aan via de mail, dan hoor je waar je verwacht wordt.

 

Hierbij de leden agenda voor de komende tijd. Zet de data weer in je agenda of telefoon. Afmelden kan bij Kim v.L. via 06-24910626 of via de mail.


Woensdag 27 april, 20.00 - 21.00 uur
Repetitie sopranen

Zondag 8 mei, 14.00 uur
Modeshow Rock Project

 

Woensdag 11 mei, 20.00 - 21.00 uur
Repetitie alten

Zaterdag 14 mei, 18.45 uur aanwezig
Viering, R.K. Xaverius kerk (aanvang 19.00 uur)

Woensdag 25 mei, 20.00 - 21.00 uur
Repetitie tenoren en bassen

GEEN REPETITIE op vrijdag 3 juni(na Hemelvaart)


Zondag 19 juni  Tijd nog niet bekend
Korenfestival, Medemblik

Woensdag 22 juni, 20.00 - 21.00 uur
Repetitie sopranen

Woensdag 13 juli, 20.00 - 21.00 uur
Repetitie alten

Vrijdag 15 juli, 20.10 - 22.00 uur
Laatste repetitie voor de zomerstop

Zaterdag 16 juli, 18.45 uur aanwezig
Viering, R.K. Xaverius Kerk (aanvang 19.00u)
Aansluitend feestje voor leden16 juli - 25 augustus 2011
Zomerstop

Vrijdag 26 augustus
, 20.10 - 22.00 uur
Eerste repetitie na de zomerstop

Zondag 28 augustus , 9.45 uur aanwezig
Viering, R.K. Xaverius kerk (aanvang10.00 uur)

 

Dinsdagavond 27 september

Open bak Theater de Engelenbak Amsterdam
Enkele rock nummers worden hier uitgeprobeerd (onder voorbehoud)

Dinsdagavond 18 oktober
Open bak Theater de Engelenbak Amsterdam
Enkele rock nummers worden hier uitgeprobeerd (onder voorbehoud)

Vrijdag - zondag 23-24-25 september
Koorweekend, Zwiggelte (
www.thoefhijzer.info

Donderdag 3 november, tijd volgt. 
Generale repetitie rock project

Vrijdag 4 en zaterdag 5 november
Uitvoering rock project(aanvang 20.00 uur)


12 of 13 mei 2012: zingen in de kerk van Grootebroek.