Reaching Hand logo logo small

Nieuwsbrief februari/maart 2014

Beste leden,

Hierbij de nieuwsbrief van februari/maart 2014. Het bestuur heeft op 13 februari vergaderd. De volgende punten zijn daarbij naar voren gekomen:

 

Audities Epic Fantasies

Afgelopen zondag 23 februari hebben de audities plaatsgevonden voor de solo’s van de nummers die we tijdens Epic Fantasies zullen zingen. De jury was blij verrast door het talent van degenen die auditie hebben gedaan en zal spoedig bekend maken welke leden de solo’s krijgen.

 

Repetitie met Jan Maarten Koeman

Volgende week gaat Ria een weekend weg en daarom zal Jan Maarten Koeman op 7 maart de repetitie dirigeren. Jan Maarten is dirigent van kinderkoor De Kickers uit Purmerend en de coach van Ria. Hij heeft in oktober 2012 ook al een keer ons koor gedirigeerd en we hopen dat het weer een leuke en leerzame repetitie wordt. 

 

Schoonmaken parochiecentrum

We hebben een tijd de kerk schoongemaakt na onze vieringen maar door het sluiten van de kerk hoefden we ook niet meer schoon te maken. Het middenkoor is verantwoordelijk voor de schoonmaak van het parochiecentrum en heeft aan ons gevraagd of we ze daarmee zouden willen helpen. We hebben besloten om na onze vieringen het parochiecentrum schoon te maken zodat zij een week vrij hebben. De eerste schoonmaak zal na de viering op 29 maart zijn. Eva zal weer een schoonmaakrooster maken waarop je kunt zien wanneer jij aan de beurt bent.

 

Vormselviering + repetities met Aloud

Op zaterdag 5 april zullen wij zingen tijdens de vormselviering in de St. Martinuskerk in Bovenkarspel (vlakbij de minisnackbar). Omdat Nederpopenzo die avond een concert geeft, kunnen Ria en Frank niet bij de viering aanwezig zijn. Daarom krijgen we hulp van jongerenkoor Aloud uit Hoogkarspel. De leden van Aloud, inclusief hun dirigent en pianist, zullen op vrijdag 28 maart en vrijdag 4 april bij ons komen repeteren zodat we samen een goede viering neer kunnen zetten. 

 

Parijs

Tijdens de jaarvergadering heeft Kim verteld hoe onze reis naar Parijs eruit komt te zien. Hier is nogmaals de reisinformatie: We zullen met 48 personen naar Parijs gaan en zullen op zaterdag 26 april om 6.00 vertrekken vanaf het station in Enkhuizen. We zullen rond 13.30 aankomen in Parijs en zullen daarna te voet de omgeving verkennen. Hierna zullen we naar de jeugdherberg gaan en ’s avonds zullen we hier ook blijven. Op zondag 27 april gaan we naar Disneyland Parijs waar we een half uur op zullen treden. We mogen ook vrij rondlopen in het park maar de tieners zullen begeleid worden door Jacintha, Ria en Hans. We zullen ’s avonds eten in een restaurant in Disneyland. De volgende dag zullen we een rondvaart over de Seine maken en kunnen we nog even winkelen. Hierna gaan we weer richting Enkhuizen en we zullen onderweg eten bij een McDonald’s. De verwachting is dat we rond 0.00 aan zullen komen in Enkhuizen.

 

Korendag

Er wordt dit jaar weer een korendag gehouden en deze zal plaatsvinden op zaterdag 4 oktober in De Nieuwe Doelen. De deelnemende jongerenkoren zijn: JoKo uit Bovenkarspel, AOW uit Andijk, Onderdijk en Wervershoof, The Stars uit Zwaag en natuurlijk Reaching Hand uit Enkhuizen. Meer informatie over de korendag volgt nog maar houd de datum alvast vrij. 

 

Ken je koorlega Mike

Er staat inmiddels een nieuwe “Ken je koorlega” op de site. Deze keer kun je meer te weten komen over Mike! Je kunt hem bekijken door in het menu naar “Informatie” te gaan en daarna op “Ken je koorlega” klikken. 

 

Leeftijdsgrens alcohol verhoogd naar 18

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is de leeftijdsgrens voor de consumptie van alcohol per 1 januari 2014 verhoogd naar 18 jaar. Dit geldt natuurlijk ook voor de leden van het koor. De minderjarige leden mogen daarom geen alcohol nuttigen tijdens het nazitten en andere kooractiviteiten zoals het koorweekend. 

 

Hierbij de ledenagenda voor de komende tijd. Zet de data weer in je agenda of telefoon. Afmelden kan bij Lizanne via 06-33784136 of via de RH mail. 

 

WIJZIGING: PC nog maar open tot 0.00 uur!

 

Zaterdag 29 maart: 18.45 aanwezig

Viering, Parochiecentrum (19.00 aanvang)

 

Zaterdag 5 april: 18.45 aanwezig

Vormselviering samen met jongerenkoor Aloud, St. Martinuskerk in Bovenkarspel (19.00 aanvang)

 

Zaterdag 19 april: 21.30 aanwezig

Paasviering, De Nieuwe Doelen (22.00 aanvang)

 

Zaterdag 26 – zondag 27 – maandag 28 april: tijd volgt

Buitenlandreis naar Parijs!

 

Zaterdag 3 mei: 18.45 aanwezig

Viering, Parochiecentrum (19.00 aanvang)

 

Zondag 15 juni: 9.45 aanwezig

Viering, Parochiecentrum (10.00 aanvang)

 

Zaterdag 4 oktober: tijd volgt

Korendag, De Nieuwe Doelen