Reaching Hand logo logo small

Nieuwsbrief april/mei 2016

Beste leden,

Hierbij de nieuwsbrief van april/mei 2016. Het bestuur heeft op 11 februari, 10 maart en 21 april vergaderd.

6 mei geen repetitie

Op aanstaande vrijdag 6 mei hebben we geen repetitie omdat Ria dan op vakantie is. Vergeet dit dus niet, want anders sta je voor een dichte deur.

Korenfestival 22 mei

Op zondag 22 mei zullen we weer meedoen aan het korenfestival in Medemblik. Dit jaar is extra speciaal, want het is ‘The Battle of the Winners’. Dit betekent dat er alleen maar koren mee zullen doen die de afgelopen jaren een prijs in de wacht hebben gesleept. Natuurlijk gaan we hard ons best doen om ook op 22 mei een prijs te winnen! Let op dat je je kooroutfit aantrekt tijdens deze optredens (zwart-wit met limegroen accent) en dat je de nummers die we zullen zingen uit je hoofd kent. Op het podium voor de jury zullen we 'Everything at Once', ‘Nightmare before Christmas’, ‘I See You’ en ‘My Immortal’ zingen. Ons straatoptreden is van 13.00 tot 13.30 voor Grand-café Locals en ons juryoptreden op het podium is van 16.45 tot 17.05. We zullen om 11.45 vertrekken vanaf het parochiecentrum aan het Kwakerspad. De auto-indeling volgt zo snel mogelijk. We verwachten rond 19.00-19.30 weer terug te zijn in Enkhuizen. 

Zaterdag 28 mei viering + video-opname 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'

Op zaterdag 28 mei zullen we zingen tijdens de viering in het parochiecentrum om 19.00. Daarna zullen we een video-opname maken van 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'. Een tijdje terug stond er in het Noordhollands Dagblad een oproep voor koren en solisten die dit nummer van Ramses Shaffy in hun repertoire hadden. In de zomerbijlage 'Zomertijd' willen ze een serie maken over dit nummer en de koren/solisten die het zingen. We zijn geselecteerd door het Noordhollands Dagblad uit meer dan 50 aanmeldingen! Ze willen een video-opname gaan maken als wij dit nummer zingen en deze opname komt op hun site. Ook komt er een artikel in 'Zomertijd'. De opnames vinden plaats na de viering op zaterdag 28 mei. De precieze locatie volgt nog, maar het vindt in ieder geval plaats in Enkhuizen.

Huwelijksviering Marijke & Hugo 1 juni

We zijn gevraagd om te komen zingen tijdens de huwelijksviering van ons oud-lid Marijke en haar verloofde Hugo. Deze zal ’s middags om 16.00 plaatsvinden in een kerk in Hoorn. Verdere informatie volgt later.

Rabobank Fietssponsortocht + jaarafsluiting 11 juni

Op zaterdag 11 juni zullen we weer meedoen met de Rabobank Fietssponsortocht en zo geld verdienen voor ons koor. We zijn blij dat we tijdens de afgelopen jaarvergadering genoeg leden hebben gevonden om voor ons koor te fietsen. Bedankt alvast! 's Avonds zullen we het koorjaar weer feestelijk afsluiten met een feest. De commissie die dit feest zal organiseren is samengesteld tijdens de jaarvergadering. We hebben ervoor gekozen om het feest op 11 juni te houden omdat we niet wilden dat we de ochtend na het feest moesten zingen en als we het een week later zouden doen, zou de jaarafsluiting in de zomervakantie vallen. Het zou in eerste instantie op 19 juni plaatsvinden, maar dit bleek toch geen goede datum. 

Laatste repetitie 24 juni + laatste viering 26 juni

Op vrijdag 24 juni zal de laatste repetitie van het seizoen plaatsvinden. Let op dat we nog wel moeten zingen tijdens de viering op zondag 26 juni. Hierna hebben we zomervakantie. De datum van de eerste repetitie van het nieuwe seizoen zal later worden gecommuniceerd.

Koorweekend 7-8-9 oktober

De data en locatie van het koorweekend in 2016 zijn bekend! We zullen dit jaar het pittoreske Elahuizen in Friesland weer onveilig gaan maken in het weekend van 7 t/m 9 oktober. De groepsaccommodatie van zeilschool ’t Stekelbaarsje zal dit weekend haar deuren voor ons openen voor een koorweekend om niet te vergeten. Voor de oudere leden onder ons: dit was ook de plek van het legendarische sprookjesweekend die bij velen nog in het geheugen gegrift staat (denk aan wc-ontstoppers, bloemkolen en slagroom onder de douche). Houd de data dus vrij zodat we er dit jaar wederom een geweldig koorweekend van kunnen maken.

The Passion

Wat was het een succes! Op Goede Vrijdag 25 maart hebben we The Passion opgevoerd in de Westerkerk samen met kinderkoor Sunshine. Voor een uitverkochte kerk hebben we samen met geweldige solisten en een uitgebreid combo het paasverhaal verteld door middel van het zingen van moderne Nederlandstalige popnummers. Tussen de nummers door werden er scènes gespeeld die het verhaal van de laatste dagen van Jezus vertelden. Het was een daverend succes en we hebben veel mooie complimenten ontvangen. Wil je nog even nagenieten? De foto’s van The Passion kun je hier bekijken. Deze zijn voornamelijk gemaakt tijdens de generale repetitie. De dvd van The Passion zullen jullie binnenkort ontvangen.

Nieuw logo

Het is tijdens de afgelopen jaarvergadering al aangekondigd, maar we hebben vanaf nu een nieuw logo! Dit is hem:

LogoRH

Het logo zal geleidelijk aan worden ingevoerd.

Hierbij de ledenagenda voor de komende tijd. Zet de data weer in je agenda of telefoon. Afmelden kan bij Jasmine via 06-13858361 of via de RH mail. 

Zondag 22 mei: 11.45 vertrek vanaf parochiecentrum

Korenfestival Medemblik ‘The Battle of the Winners’

Dresscode: kooroutfit

Zaterdag 28 mei: 18.45 aanwezig

Viering, Kwakerspad (19.00 aanvang)

Aansluitend video-opnames 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'

Woensdag 1 juni: tijd volgt

Huwelijksviering Marijke & Hugo, Hoorn

Zaterdag 11 juni: tijd volgt

Rabobank Fietssponsortocht

's Avonds feest jaarafsluiting, Kwakerspad (tijd volgt)

Vrijdag 24 juni: 20.15 aanwezig

Laatste repetitie van het seizoen

Zondag 26 juni: 9.45 aanwezig

Viering, Kwakerspad (10.00 aanvang)

Vrijdag 7 t/m 9 oktober: tijd volgt

Koorweekend in ’t Stekelbaarsje in Elahuizen (www.stekelbaarsje.nl)

Zaterdag 24 december: 22.00 aanwezig

Kerstnacht, Kwakerspad (23.00 aanvang)