Reaching Hand logo logo small

Nieuwsbrief oktober 2019

Zoals jullie zien is er weer een nieuwe nieuwsbrief! Het doel van deze nieuwsbrief is om jullie alle informatie te geven in één brief zodat alles makkelijk te vinden is. Deze nieuwsbrief komt eens in de twee maanden. Hier zal in komen te staan:
• Alle data van de aankomende concerten;
• Informatie die in de bestuursvergadering is besproken;
• Ken je Koorlega
• Nieuwe leden en leden die afscheid nemen
• Jarigen
• Terugblikken op concerten
• En nog veel meer
Het is dus zeker de moeite waard om deze nieuwsbrief te lezen om van alles op de hoogte te blijven! Als er data bij komt van een optreden komt hier een mailtje over en staat dit op de site. Het is ook niet meer de bedoeling dat Eva wordt geappt wanneer een optreden is en waar en hoe laat je aanwezig moet zijn. 

Ken je koorlega

Naam: Daan
Leeftijd: 33
Met wie woon je samen?: Denise, Remus, Zelda en Beemo
Wat doe je voor opleiding?: Master leraar natuurkunde
Bij welke partij zing je?: Bas
Wanneer ben je bij het koor gekomen?: Euh... In ieder geval zo lang terug dat ik allang mijn Gre Gobes speld zou moeten hebben....
Wat is je lievelingsnummer om te zingen?: Song of the lonely mountain
Wat is je leukste koorherinnering?: Parijs! (wanneer gaan we weer heen?) En dan specifiek Wouter die in licht bedwelmde toestand midden in de nacht de straat op ging om het verkeer te regelen.
Heb je nog andere hobby's?: Zat
Van wie wil je de volgende maand meer weten?: Tjeerd

Datumprikker

Om inzicht te krijgen, in wie er allemaal met een optreden buiten de kerk zijn, gaan we een datumprikker rond sturen. Deze komt in de app en op de mail. Vul deze ook allemaal in ook als je er niet bent. Als je invult dat je er bent gaan we er ook vanuit dat je er bent.
Nieuwe koorkleur

Vóór de zomerstop hebben we gesproken over een nieuwe dresscode en nu is het dan eindelijk zo ver! De democratie heeft gesproken, de stemmen zijn geteld en door de overgrote meerderheid is gekozen: marineblauw met maagdelijk wit. Dus duik diep je kledingkast in en pak die rok en/of dat overhemd, even strijken en tot het volgende optreden!

Terugblik Be Our Guest

We zijn het afgelopen seizoen natuurlijk geëindigd met ons prachtige concert ‘’Be Our Guest.’’ Een heel weekend lang hebben we samen opgetreden in de meest uiteenlopende kostuums, van Shrek en het Beest tot hippies en zusters. We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen vanuit het publiek, wat natuurlijk leuk is om te horen. Het hele concert is trouwens gefilmd en staat al op YouTube!
De link: https://www.youtube.com/watch?v=dJBTzEiSmMY
Deel 2: https://www.youtube.com/watch?v=ASj2Q3pSlxU

Deunen en Deinen

Op 28-29 februari en 1 maart 2020 is er weer het Folk & Maritiem midwinterfestival Deunen & Deinen in Enkhuizen.
Dit festival is één van de weinige maritieme evenementen die in het midden van de winter plaatsvindt. Artiesten en groepen uit binnen- en buitenland treden vrijdag tot en met zondag 25 op, op meerdere locaties in Enkhuizen. De optredende artiesten halen inspiratie uit alles wat met de zee te maken heeft. De vorm die ze daarvoor kiezen is zo divers mogelijk, van ballade tot shanty, van solo tot samenzang, van traditie tot nieuwe liederen, van a-capella zang tot opzwepende folkmuziek.
En dit jaar doen WIJ mee, Reaching Hand gaat Maritiem. Wij zingen op de zaterdag in de Drommedaris. Het optreden is rond de 30 minuten en zal naar alle waarschijnlijkheid van 17:30-18:00. Wij sluiten dan het middag programma af. Er is vrije entree die middag.
Er zullen wat nummer hier voor ingestuurd moeten worden, maar er zijn ook al wel nummer (denk aan strand) die wij al doen en zo kunnen optreden.

Korenfestival Middelburg

In januari 2018 hebben we opgetreden in Paradiso, dit was voor iedereen een geweldige ervaring. Het leek ons dus heel leuk om in 2020 weer zoiets te gaan doen, daarom gaan we ons inschrijven voor het evenement “Middelburg VÒLkoren”. Dit is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland en het vindt plaats op 6 en 7 juni. Op beide middagen zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van heel veel verschillende koren. We gaan ons hier voor inschrijven in het muziekthema `gevarieerd`, dan komt er een loting en horen in januari of we mee mogen doen. We zijn volledig vrij in onze liedkeuze, dus iedereen kan meedenken over welke nummers we gaan doen. Wij hopen heel erg dat we mee mogen doen, hopelijk jullie ook! Al s je er meer informatie over wilt kun je het altijd op google opzoeken.

The Passion 2021

Zoals de meesten van jullie wel hebben begrepen gaan we in 2021, rond Pasen, weer een uitvoering doen van The Passion, wellicht bij jullie bekend van TV. Tijdens het koorweekend hebben we samen gebrainstormd hierover en jullie kwamen met leuke ideeën en nummers! Dank jullie wel voor het meedenken! De organisatie is ondertussen gevormd en is goed bezet gelukkig. We wensen hen alvast heel veel succes en plezier met de voorbereidingen!


Nieuwe leden, leden die weggaan, verjaardagen en jubilea

Verjaardagen:
Corien Bosma 11 oktober
Sarah de Vries 2 november
Stefan Karsten 7 november

Jubilea

Sarah Mnassine: 12,5 jaar lid afgelopen augustus
Lizanne: 12,5 jaar lid afgelopen juni

Nieuwe leden:

Dorrit heeft besloten om voortaan gezellig met ons mee te zingen, welkom!
Leden die afscheid hebben genomen:
Helaas hebben Daan en Britt hun lidmaatschap opgezegd, bedankt voor alle mooie jaren beide!

Agenda:

Zondag 27 oktober : Afscheidsviering Pater P (10.00 uur)
Aanwezig: 09:45

Zaterdag 21 december: Lichtjesavond
Tijd volgt nog

Dinsdag 24 December: kerstavond zingen in kerk (22.30)
21.30 aanwezig

Zaterdag 29 februari 2020: Deunen en Deinen
Tijd: 17:30 tot 18:00

Zaterdag/zondag 6 en 7 juni 2020: korenfestival Middelburg
Dag en tijd wordt nog bekend