Reaching Hand logo logo small

Korenfestival Medemblik

Na een wat ongewone repetiteperiode met veel vakantie was het tijd voor het korenfestival in Medemblik. In 2008 waren we voor het laatst op het festival geweest nadat we al een aantal prijzen in de wacht hadden gesleept en we dat jaar zelfs eerste werden!

Het begon bij de leden die er toen bij waren geweest wel weer een beetje te kriebelen, moeten we niet weer eens mee doen? Zouden we weer winnen? Dus, met een uitgedacht juryrepetertoire van de muziekcommissie, regietips van Divera, Corina en Marieke en wat laatste tips van Renee gingen we op weg naar Medemblik.

 

Even leek alles in het water te vallen door het weer. Erg prettig zingen was het eerste straatoptreden dan ook niet, met alle wind en regen. Maar het belangrijkste was dat we een beetje op konden warmen voor het juryoptreden een half uur later.

Na wat onverwachte wisselingen in het combo nam Koen plaats achter de drums en konden we beginnen met Pinball Wizard. Een kwartier lang rockte elk koorlid zoals we dat nog nooit gedaan hebben en was iedereen enthousiast aan het zingen. En het was te zien! Volgens de jury 'straalde het eraf', geweldig!!

 

Ons juryoptreden is de aanwezige pers ook niet ontgaan. In een algemene recensie over het festival complimenteerde het NHD onze "mooie, strakke zang en actieve houding". Kijk, die hebben we alvast in onze zak!

Het laatste straatoptreden was misschien wat minder stralend, gelukkig kwamen de mannen van Nederpop enzo ons tijdens een paar nummers versterken want Daan en Richard stonden er inmiddels alleen voor. Na het laatste optreden was het nog even wachten op de juryuitslag.

Helaas hebben we niets gewonnen dit keer.... Het juryrapport krijgen we nog wel, dus dan leren we weer wat we kunnen verbeteren en dat is met het oog op het rockproject altijd handig. Het was ondanks het weer in iedergeval weer een mooie dag en leuk om weer eens voor een ander publiek op te treden met ons uitgebreide combo! Joris, Peter, Koen en Frank: bedankt!

Lex, de vader van Anne, heeft een webalbum gemaakt met foto's.

En de eerste foto's staan natuurlijk ook al op onze eigen site.

De recensie uit het NHD.