ANBI

ANBI
Een instelling kan door de belastingdienstworden aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling indien deze voldoet aan een aantal criteria.
Schenkingen aan een ANBI zijn fiscaal aftrekbaar.
Voor culturele giften geldt bovendien een extra aftrekmogelijkheid!
ANBI's zelf kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen.
Sinds 2012 is kinderkoor Sunshine een ANBI. 

Vereniging
Kinderkoor Sunshine is bereikbaar via het menu-item Contact

Bestuur
De samenstelling van het Sunshine bestuur wordt gekozen uit ouders van leden.
De huidige bestuursleden vindt u op de pagina Organisatie onder het menu-item Wat is Sunshine? 
Voor deze functies wordt geen salaris/vergoeding betaald.

Beleidsplan
Het beleid van Sunshine is uitgewerkt in een beleidsplan.
Deze is te vinden via de pagina Archief onder menu-item Wat is Sunshine?

Jaaroverzichten
Jaarlijks wordt een algemene ledenvergadering gehouden onder leden en wettelijke vertegenwoordigers van leden.
Het financieel overzicht en het secretarieel jaarverslag worden op deze ledenvergadering besproken.
Deze zijn verzameld op de pagina Archief onder menu-item Wat is Sunshine?

Beloningen
De pianist krijgt een vergoeding per uur, door Sunshine betaald.
De dirigent krijgt een eenmalige vergoeding per jaar, door derden betaald.
Deze vergoedingen zijn genoteerd in het financieel overzicht.

Fiscaal nummer
8073 95 560

Interview bij Radio Enkhuizen

Vrijdagmorgen 8 juli zaten Isis en Sarah, samen met Ria en Marion, in de studio van Radio Enkhuizen. In de studio stond een tafel met grote microfoons en er zat een meneer die de techniek regelde. Als het rode lampje ging branden betekende het dat we overal in Enkhuizen te horen zouden zijn.
Het interview werd gedaan door Lies Turksma. Lies volgt al sinds december onze vluchtvoorbereiding voor het SING DANCE & FLY concert en was ook nu weer heel nieuwsgierig naar onze knutselmiddag. Isis en Sarah vertelden hierover én over de liedjes die we al voor dit concert aan het oefenen zijn. Om alvast wat reclame te maken gingen Isis en Sarah het eerste couplet van het Filippijnse lied Bahay Kubo zingen. Dapper hoor. Volgend keer mag het hele koor de studio in….
Marion vertelde nog wat over het kindertehuis en Ria kon meteen wat reclame maken voor de Sing-In van volgende week. We hopen dat er veel mensen geluisterd hebben…. in ieder geval de oma van Isis….en de moeder van Jorn!

Repetitie

Heeft u/uw kind interesse om eens te komen kijken? Dat kan. Kom dan op vrijdagavond langs bij de groep die qua leeftijd het beste past.
Heeft u meer informatie nodig, bel het secretariaat of stuur een e-mail 

image02

Repetitie in 2 groepen

De kinderen repeteren elke week op vrijdagavond in de R.K. kerk, Kwakerspad 3 in Enkhuizen. Dit gebeurt in 2 groepen, ingedeeld naar leeftijd.

De kindergroep   (18.00 - 19.00)  is voor kinderen van 6* t/m 9 jaar.
De tienergroep   (19.00 - 20.00)  is voor tieners van 10 t/m 14 jaar.

Het repertoire en de aan te leren technieken worden afgestemd op de leeftijdsgroep. Overgang van de kindergroep naar de tienergroep vindt plaats in overleg met de dirigent en voorzitter.

(* kinderen jonger dan 6  jaar worden toegelaten mits zij toe zijn aan het zingen in koorverband en niet teveel individuele aandacht nodig hebben. Dit gebeurt na toestemming van de dirigent)

Wanneer kinderen verhinderd zijn voor een repetitie of optreden, zorgen zij of de ouders voor afbericht bij Ria. Via tel 0228-316994 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Overige activiteiten

Buiten het zingen om worden er soms ook andere activiteiten georganiseerd. Dat kan van alles zijn. Denk hierbij aan een talentenjacht, bezoek van Sinterklaas, een boottocht, een bingomiddag of een loterij. Ook het maken van musicals (Pudding Tarzan, De Herbergier, Een beestachtig kerstverhaal) ontbreekt niet op het activiteitenlijstje. Ook heeft het koor een knutselmiddag gehouden voor het Goede Doel en de umbrella parade van het jazzfestival. In 2014 heeft Sunshine een eigen CD uitgebracht in verband met het 15-jarig bestaan van de vereniging. Hieraan was een ontwerpwedstrijd voor de hoes verbonden.

Koorreisjes

Bijna elk jaar wordt er een koorweekend georganiseerd of een dagje uit met een wisselend thema. Zo was er een reis naar Disneyland Parijs, een Vakantieweekend in Appelscha, een Griezelweekend in Drouwen, een Piratenweekend in Ermelo, een Ridders en Kastelenweekend in Bakkeveen, werden er Olympische Spelen gehouden in Ommen, was er een Hawaii-weekend in Drouwen en was het thema Koor Zoekt Boer in Otterlo.
In 2014 en 2015 ging Sunshine naar Ermelo. Glitter & Glamour en Griezelweekend waren toen de thema's

image04

Bij zo’n weekend horen natuurlijk een kampvuur, een sport- en spelmiddag en een bonte avond.

En soms kan het kamp gecombineerd worden met een uitstapje naar een pretpark (Duin en Zathe, Drouwenerzand). In Bakkeveen kreeg Sunshine een rondleiding bij een echte melkveehouderij en werd de lammetjesdag bezocht! 

Duinrell, Yazz by the Sea, NEMO (2010) en het Aviodrome (2011) zijn heel gezellige dag-uitstapjes geweest. In 2016 gaan we zingen in Amsterdam bij de Nationale Opera.

 

Organisatie

Dirigent

Het kinderkoor staat onder deskundige en enthousiaste muzikale leiding van Ria van Bijnen. Naast dirigent van kinderkoor Sunshine is Ria ook de dirigent van jongerenkoor Reaching Hand, gemengd koor St. Caecilia, het koor Nederpopenzo en het leerlingenorkest van K.S.M., de Music Stars.

 

Combo

Ria en het koor worden ondersteund door een combo van piano en drums.
De pianobegeleiding is in handen van Anouk Hudepohl.
Koen de Rooij is te vinden achter de drums.
In geval van nood kunnen we een beroep doen op Frank Brozius (piano), Christiaan Gebhard (piano) en Robbin Wit (drums).

combo_nieuw

SDC18329

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestuur

Kinderkoor Sunshine wordt ondersteund door een bestuur van enthousiaste vrijwilligers, voor een groot deel ouders van de leden. Er wordt ongeveer zes keer per jaar vergaderd. Deze vergaderingen worden ook bijgewoond door Ria van Bijnen (dirigent). Hier worden optredens geëvalueerd en leuke en nieuwe dingen bedacht voor de kinderen van het koor. De bestuursleden staan altijd open voor ideeën, vragen of opmerkingen. Het bestuur is te bereiken via het secretariaat. Eén  keer per jaar wordt er een jaarvergadering georganiseerd. De ouders van de leden ontvangen voor deze algemene ledenvergadering een uitnodiging. De secretariële jaarverslagen van de afgelopen jaren staan in het Archief op deze website. 

Huidige bestuursleden:

Voorzitter: Jacintha Floris,
Secretaris: Marion de Vries, tel. 0228-317386
Penningmeester en Ledenadministratie: Johan Bregman
Algemeen bestuurslid: Dimmie Vervorst
Notulist: Dinie Langedijk
Website, foto’s en PR: Marion de Vries

Dirigent: Ria van Bijnen, tel. 0228-316994

Webmaster

webmasterDeze Sunshine website is gemaakt en wordt onderhouden door  Ineke van Galen van Digital-Dreams: www.digital-dreams.nl

 

Meer artikelen...

Repetities

muzieknoot1Repetities op vrijdagavond
Kwakerspad 3
1601 AS  Enkhuizen
18.00-19.00 6-10 jaar
19.00-20.00 10-14 jaar
Contact

Lid worden

muzieknoot2Contributie € 45,00 / seizoen
Bankrekeningnummer
NL51 RABO 0127 2229 79
t.n.v. Kinderkoor Sunshine Enkhuizen
Inschrijven