Optredens

Uiteraard wordt er ook opgetreden, dit gebeurt op de meest uiteenlopende locaties en tijdens verschillende gelegenheden. Er wordt geprobeerd om dit tot een maximum van twee keer per maand te beperken. In ieder geval wordt ongeveer één keer per maand, op zondagmorgen of zaterdagavond, muzikale ondersteuning verleend aan gezinsvieringen in de R.K. Franciscus Xaverius kerk, Kwakerspad 3 te Enkhuizen.

Afbeelding_kerk

concerten

Voor grote optredens wordt soms de samenwerking gezocht met andere muziekverenigingen of koren. Sunshine werkt regelmatig samen met de Music Stars (leerlingenorkest van KSM) en de Enkhuizer Balletschool. Voorbeelden hiervan zijn het Sprookjesconcert (2006), Stars around the world (2007), ons eigen concert Musical Droom (2009), het Stars in Concert Seventies (2010) en het vrolijke Stars in Concert Feest (2011).
In 2012 werd het succesvolle SING DANCE FLY theaterconcert opgevoerd waarbij nauw is samengewerkt met de Enkhuizer Balletschool en een aantal gastmuzikanten.
In 2013 waren de koorleden te horen samen met de leden van de Music Stars op het Enkhuizer Jazzfestival. In 2015 hebben we een eigen Passion opgevoerd in de Nieuwe Doelen. Dit hebben we in 2016 grootser overgedaan in de Westerkerk. Dit keer samen met jongerenkoor Reaching Hand.

image06

Goede Doelen

Ook goede doelen worden niet vergeten. Sunshine heeft gezongen voor de Clini clowns, Unicef, Benefiet concert voor Azië, Waterberg Welfare foundation te Zuid Afrika, Actie kids, kindertehuis Bahay Aurora op de Filippijnen, de Enkhuizer Sponsorplons en de stichting Leefelkedag. Het koor is met enige regelmaat te horen in verzorgingshuizen en ook bij het Leger des Heils in Amsterdam heeft Sunshine gastoptredens verzorgd in 2010 en 2011. In september 2013 zong Sunshine tijdens de Unicef sponsorloop in het streekbos. In 2014 hebben we een optreden verzorgd tijdens een lunch van de Zonnebloem in de Bonte Veer.

Jazz

Op een 'jazzy' manier zingen gaat de kinderen van Sunshine ook goed af, dit kon vele jaren achtereen beluisterd worden op het wereldberoemde Jazzfestival van Enkhuizen. Zelfs in Domburg waren deze jazzliedjes te horen op het grote ‘Jazz by the Sea festival’ in 2007. In 2013 heeft Sunshine meegewerkt aan de 40e jubileumeditie van het Enkhuizer jazzfestival met een swingend openluchtconcert op De Dijk.
image05

Kerst

Verder wordt er vrijwel elk jaar iets extra’s rond kerst georganiseerd. Dit kan een kerstconcert zijn maar ook bijvoorbeeld een musical. Vele jaren heeft Sunsine ook gezongen in de RK kerk tijdens de Kerstmarkt. Een alternatief hiervoor werd in 2011 en 2012 geboden in de vorm van een Open Podium in de Westerkerk.
In 2013 zong het koor kerstliederen op het Koperwiekplein in Enkhuizen. In 2015 zal Sunshine zingen in het voorprogramma van Kerst op het Zuiderkerkplein op 20 december.

Maar ook

Tijdens het 650 jarige jubileumjaar van de stad Enkhuizen was kinderkoor Sunshine met diverse optredens ook zeer goed vertegenwoordigd en natuurlijk zingen de kinderen bijna ieder jaar in een winkel in Enkkhuizen tijdens het KoopKorenFestival. Sunshine heeft ook gezongen op de trappen van NEMO (2010), in het luchtvaartthemappark Aviodrome in Lelystad (2011) en op de Driebanflora in Venhuizen (2013) en in de Week van Filemon (2014). En misschien zag en hoorde u Sunshine op een (kinder)korenfestival.

Reaching Hand kreeg vocale ondersteuning tijdens hun zagmartathon in Die Port van Cleve. Het koor was ook te horen op het maritiem festival 2009 in het Zuiderzeemuseum. In 2010 zong Sunshine het Lied van de Vrijheid tijdens het ontsteken van het bevrijdingsvuur op 5 mei en in 2012 werd de dodenherdenking op 4 mei muzikaal omlijst. De kinderen hebben ook meegewerkt aan een promotiefilmpje voor de TU in Eindhoven. Een grote eer was in 2013 het zingen van het welkomstlied bij aankomst van onze nieuwe koning en koningin in Enkhuizen. In juni 2014 brachten we de onze cd "We make the sun shine" uit. Hieraan was tevens een feestavond/reünie verbonden.

Dit seizoen

We hebben samen met Reaching Hand The Passion opgevoerd in de Westerkerk. We gaan zingen tijdens een eerste communieviering in het Krijtbergklooster in Amsterdam. Ook doen we mee aan een workshop van de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Dus u leest het, de Sunshine kinderen zijn vaak te beluisteren en worden voor leuke evenementen uitgenodigd. In het Archief van deze website staan diverse media-artikelen en YouTube filmpjes.

Repetities

muzieknoot1Repetities op vrijdagavond
Kwakerspad 3
1601 AS  Enkhuizen
18.00-19.00 6-10 jaar
19.00-20.00 10-14 jaar
Contact

Lid worden

muzieknoot2Contributie € 45,00 / seizoen
Bankrekeningnummer
NL51 RABO 0127 2229 79
t.n.v. Kinderkoor Sunshine Enkhuizen
Inschrijven