Skip to main content

Ken je koorlega

Mei

Bonjour!

Ik ben Niels Schipper en ik ben 15 jaar oud. Ik kan amper een tijd herinneren zonder dat ik op koor zat. Ik ben ook al op koor gekomen toen ik 5 jaar oud was. Dit was dan nog wel het kinderkoor. Later ben ik doorgestroomd naar het tienerkoor en uiteindelijk naar het leukste koor, namelijk Reaching hand! Ik begon bij Reaching Hand als alt, maar nu mijn stem heel wat lager is zit ik helemaal achterin gezellig bij de tenoren en hoewel de partijen soms nog onbekend zijn heb ik het wel naar mijn zin. Ik zit zelf nog op de RSG in 4vwo. En hoewel ik zelf niet veel hobby’s heb buiten koor vind ik het leuk om mezelf bezig te houden met technologie, de leerlingenraad op school en natuurlijk het Reaching Hand bestuur waar ik een plaats mag bezetten. Ik houd natuurlijk ook veel van muziek en hoewel ik niet echt een favoriete artiest heb is mijn favoriete musical en film Hairspray. Ik hoop dat ik die ooit echt live kan zien. Tot het volgende pauze praatje!

Ik wil graag meer te weten komen over Iris!

Februari

Heyhey,

Ik ben Joris Koomen, ben 18 jaar oud en ik woon in Enkhuizen. Ik zit nu zo’n 5 jaar bij het koor en ik ben toen een keer uitgenodigd door Sarah om een keertje mee te doen. Sindsdien zit ik bij het koor en ik vind het echt supergezellig!! Ik begon bij de tenoren, maar m’n stem werkte niet goed mee, dus ik zing nu bij de bassen, wat echt superleuk is. Ik doe nu een tussenjaar en maak daar in heel veel muziek! Ik drum, zing, gitaar en beatbox een klein beetje, dus ik probeer zo veel mogelijk muziek te maken. Voor de rest game ik met vrienden en spreek ik regelmatig met ze af. Tegenwoordig kook ik ook vaak en dat vind ik erg leuk om te doen. Ik probeer daarmee ook een beetje te experimenteren! Mijn favoriete artiest is Avi Kaplan en ik ga binnenkort ook naar een concert van hem!

Ik wil graag meer te weten komen over Niels :D

September

Hola hola!

Ik ben Isaac Deen, 19 jaar oud en ik ben lid van het koor sinds begin 2018. Ik werd toen door Jorien uitgenodigd naar een open repetitie; ik wist niet heel goed wat ik moest verwachten, maar nadat ik de sfeer proefde en de muziek zang, wist ik vrij snel dat ik lid wilde worden. Sindsdien heb ik niet alleen prachtige nummers gezongen, maar ook nieuwe vrienden gemaakt en een gemeenschapsgevoel ontdekt. Buiten het koor studeer ik Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam en onder mijn hobby’s vind je videogames spelen, naar feesten gaan en heerlijke gerechten koken. Bovendien geniet ik van reizen, vooral als het naar mijn vaderland is: Mexico. Tot slot hou ik van zingen; in het koor hoor ik bij de tenoren (de gezelligste partij, uiteraard). Wat ik het leukst aan het koor vind is de samenwerking: als groep kan je veel meer bereiken dan in je eentje, en dat vind ik een mooie boodschap.

Degene van wie ik graag meer wil weten is Joris!

Maart

Hoii!

Ik ben Sanne Mooij, 18 jaar oud en zit sinds februari 2018 op koor. Ik ben hierbij gekomen doordat Jorien me een keer meenam naar een open repetitie, dit beviel me eigenlijk zo goed dat ik besloot er vast bij te komen. In mijn dagelijks leven studeer ik biologie aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik een bijbaantje bij een bouwmarkt. Verder zit ik sinds kort in het bestuur van Reaching Hand en dit vind ik super leuk. Ik woon nog bij mijn ouders in Hem, hier heb ik ook een paard en een aantal honden. Ik rijd dus paard en als ik naast al het andere nog ergens vrije tijd heb lees ik heel graag Engelse boeken. In het koor zing ik lage alt. Het leukst aan koor vind ik toch wel de optredens zoals bijvoorbeeld het kerstconcert van 2018 en Be Our Guest 2019, hier kijk ik altijd nog lange tijd met veel plezier op terug.

Als volgende ken je koorlega kom ik graag wat meer te weten over Isaac.

Januari

Naam: Sarah MnassineSarah M

Leeftijd: 23

Met wie woon je samen?: Met Peter en onze kat Boris.

Wat doe je voor opleiding/werk?: Ik doe momenteel de opleiding Cultureel Organisator op het ROC van Amsterdam, en daarnaast werk ik parttime bij Snackerie 't Zonnetje in Wervershoof.

Bij welke partij zing je?: Ik zing bij de alten.

Wanneer ben je bij het koor gekomen?: In februari 2007.

Wat is je lievelingsnummer om te spelen?: Ik heb eigenlijk heel veel favoriete nummers, maar de Andrew Lloyd Webber medley vind ik wel een van de leukste.

Wat is je leukste koorherinnering?: Alle koorweekenden, en uiteraard ons uitje naar Parijs!

Heb je nog andere hobby's?: Ik doe graag vrijwilligerswerk voor onder andere Unity (drugs- en alcoholvoorlichting geven op feesten en festivals in de dance-scene), Huttendorp en Cayen.

Van wie wil je de volgende keer meer weten?: van Daan!

Meer artikelen …