Skip to main content

Nieuwsbrief maart 2020

Corona

De repetities zullen komende tijd niet doorgaan. Ook is de kerk in opdracht van het Bisdom gesloten. We vinden dit ontzettend jammer en hopen dat het virus snel zal stoppen.

Ken je koorlega

Hoii! Ik ben Sanne Mooij, 18 jaar oud en zit sinds februari 2018 op koor. Ik ben hierbij gekomen doordat Jorien me een keer meenam naar een open repetitie, dit beviel me eigenlijk zo goed dat ik besloot er vast bij te komen. In mijn dagelijks leven studeer ik biologie aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik een bijbaantje bij een bouwmarkt. Verder zit ik sinds kort in het bestuur van Reaching Hand en dit vind ik super leuk. Ik woon nog bij mijn ouders in Hem, hier heb ik ook een paard en een aantal honden. Ik rijd dus paard en als ik naast al het andere nog ergens vrije tijd heb lees ik heel graag Engelse boeken. In het koor zing ik lage alt. Het leukst aan koor vind ik toch wel de optredens zoals bijvoorbeeld het kerstconcert van 2018 en Be Our Guest 2019, hier kijk ik altijd nog lange tijd met veel plezier op terug. Als volgende ken je koorlega kom ik graag wat meer te weten over Isaac.

Baby nieuws

Lieve allemaal,

Op 12 februari is onze lieve zoon Vincent Dante Groot geboren. Dit is jullie niet ontgaan, want nog voordat het geboortekaartje binnen was in het PC hadden we al hele lieve kaartjes van jullie gehad! Zo leuk al die lieve berichtjes en namen erop en te weten dat er door zoveel mensen aan je gedacht wordt! Dank jullie wel daarvoor!

Vincent en ik (en Dave natuurlijk) maken het goed en zijn heerlijk van elkaar aan het genieten. Ons eerste echte uitstapje was op zaterdag 29 februari en dat moest dan natuurlijk wel een bezoekje aan de Drom worden waar jullie stonden te zingen op het Deunen & Deinen Festival. Wat klonk het prachtig door de zaal heen en de stemming zat er goed in! We hebben er erg van genoten, alleen het applaus vond Vincent nog een beetje spannend, haha!

Maandag 16 maart komt het bestuur op kraamvisite, waar we al erg veel zin in hebben! Hopelijk kan ik ook snel weer komen zingen, want ik mis jullie wel hoor :)

Lieve groetjes, Anouk

Deunen en Deinen

Afgelopen zaterdag hebben wij opgetreden tijdens Deunen en Deinen. Ook al paste dit niet helemaal in ons repertoire was het hartstikke leuk om te doen en waren de mensen in het publiek super enthousiast over ons! Het nummer Wild Rover viel vooral erg in de smaak en iedereen zong dan ook uit volle borst het refrein mee en luisterden met plezier en verwondering naar alle solisten.

Volgend jaar zullen we niet mee doen vanwege The Passion maar het is zeker voor herhaling vatbaar!

 

VÓLkoren

Zoals jullie al weten, zijn we ingeloot om op te treden tijdens het VÓLkoren korenfestival in Middelburg. Dit houdt in dat wij op zaterdag 6 juni met z’n allen richting Zeeland. Middelburg, gaan! Het korenfestival lijkt een beetje op het korenfestival Enkhuizen, maar dan veel groter. Op 21 plekken in Middelburg treden er op zaterdag maar liefst 81 koren op! Wij mogen optreden op het plein 1940, waar speciaal voor het festival een podium wordt gebouwd. Wij zingen hier van 13.45 tot 14.30. Wat we allemaal gaan zingen is nog niet bekend.

We gaan met z’n allen in de bus naar Middelburg toe. Hier gaan we optijd heen zodat iedereen nog rond kan kijken. Lunch moet je ook zelf meenemen. Op een gegeven moment gaan we weer terug en gaan we eten bij La Cubanita in Leiden. Hier is een intekenlijst voor rondgegaan. Heb je je nog niet aangemeld, laat het dan z.s.m. weten aan Jorien. Het eten met een drankje krijg je van ons! Zorg er in ieder geval voor dat je zaterdag 6 juni vrij hebt, want dit wil je niet missen!

 

The Passion

Er zijn veel vorderingen geweest afgelopen vergadering voor The Passion. In deze vergadering hebben we besproken dat er een aparte nieuwsbrief gaat komen van The Passion die naar de leden van Reaching Hand en naar de Leden van Sunshine worden gestuurd. Deze nieuwsbrief zullen jullie binnenkort ontvangen.

Heilige Vormsel

Op 13 april zullen er een aantal mensen hun Heilig Vormsel ontvangen en we zijn door de organisatie gevraagd of wij de viering muzikaal willen ondersteunen. Aanvankelijk was de viering op 6 juni, maar dan zouden wij naar Middelburg zijn. Speciaal voor ons hebben ze het dus verplaatst naar 13 juni, hoe leuk is dat?! In je agenda zetten dus!


Nu vraag je je misschien af wat het Heilig Vormsel is, dus bij deze een korte uitleg!
Toen je nog klein was lieten je ouders je wellicht dopen. Je wist toen zelf nog nergens van. Zo hebben je ouders misschien ook de keuze gemaakt om jou de Eerste Heilige Communie te laten doen.

Nu ben je ouder en kun je zelf meedenken of je gevormd wilt gaan worden. Als je ervoor kiest om gevormd te worden, dan kies je zelf voor God en al die mensen die bij de kerk horen. Wanneer jij “ja” zegt op de uitnodiging om gevormd te worden, kiest God ook heel bijzonder voor jou!
Als je het Vormsel ontvangt, wil God jou helpen iemand te worden die stevig in zijn schoenen staat. Met de kracht van de heilige geest, die je in het Vormsel ontvangt, moet dat zeker lukken.

 

Verjaardagen  

  • Myrthe Busch is jarig geweest op 12 februari
  • Richard Haakman is jarig geweest op 23 februari
  • Manon Bouwman is jarig geweest op 27 februari
  • Christiaan Gebhard is jarig geweest op 1 maart
  • Puk Van Der Werf is jarig geweest op 2 maart
  • Sathy Kiambe is jarig geweest op 3 maart
  • Danara de Jong is jarig op 16 maart
  • Joris Koomen is jarig op 21 maart
  •  Chantal de Graaff is jarig op 6 april
  • Jolien Marsman is jarig op 18 april
  • Anouk Groot is jarig op 29 april

Iedereen van Harte gefeliciteerd!

Leden

Nieuwe leden

Marieke heeft lang geleden ook op koor gezeten en heeft zich nu opnieuw bij ons aangesloten, welkom terug Marieke!
Ook is Esmeray weer bij ons terug, ook voor jou welkom!

Leden die afscheid hebben genomen

Helaas hebben Claude Kiambe en Sarah de Vries besloten te stoppen met koor, beide bedankt voor de mooie tijd en jullie inzet!


Agenda

Hierbij de ledenagenda voor de komende tijd. Zet de data weer in je agenda of telefoon. Afmelden kan bij Eva via 06-42778240 of via de RH mail.

Zaterdag 7 maart - viering (gr. Enkhuizen)
Aanwezig: 18.45

Vrijdag 3 april - optreden in Overvest van 19.30 tot 20.30 (dresscode: kooroutfit, navy-wit)
Aanwezig: 19.15

Zaterdag 11 april - Paaswake (Peter Piets), aanvang 21.00 uur
Aanwezig: 20.30

Zondag 26 april - viering (gr. Grootebroek)
Aanwezig: 09.45

Vrijdag 5 + zaterdag 6 juni - Korenfestival Middelburg (dresscode: kooroutfit, navy-wit)
Tijd volgt

Zaterdag 13 juni - vormselviering (dresscode: netjes)
Aanwezig: 18.45

18-19-20 september - koorweekend