Skip to main content

Nieuwsarchief

Expositie Kruisweg

Tijdens de veertigdagentijd is in de Zuiderkerk een verbeelding van de “Kruisweg” te zien. Het zijn werken van de kunstenares Tanja Minks uit Soest. Zij heeft de veertien kruiswegstaties abstract geschilderd en daar ook een vijftiende statie aan toegevoegd, die van de Opstanding.

kruisweg expositie2024

Lees meer …Expositie Kruisweg

Rectificatie Kontakt maart

Helaas staan er in deze Kontakt enkele onjuistheden.
Op woensdagochtend 13 maart is er géén eucharistieviering, die vindt plaats wél op woensdag 27 maart om 10.00 uur, voorgegaan door kapelaan Zürlohe.

De Kruiswegviering in onze kerk, voorgegaan door pastoor Geria vindt plaats op vrijdag 29 maart, niet om 19.00 uur, maar om 14.30 uur.

Uitnodiging voor de Kinderkruiswegviering vrijdag 29 maart in Bovenkarspel

Deze uitnodiging is in het bijzonder voor alle communicanten van onze parochies Westfriesland ZO; Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek, Hoogkarspel en Venhuizen en zéker ook voor alle andere kinderen én belangstellenden.

Diaken Jules Post zal samen met Thea Appelman de Kinderkruisweg viering verzorgen. Het verhaal van het lijden en sterven zal interactief worden gedeeld via de beamer in de kerk.

Lees meer …Uitnodiging voor de Kinderkruiswegviering vrijdag 29 maart in Bovenkarspel

Verzoek om assistentie voor kapelaan Wim Zürlohe

Beste parochianen,
Op 15-02-2024 heb ik een eenzijdig auto-ongeluk gehad.
Gelukkig ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen maar mijn rijbewijs is wel ingenomen.
Over enkele weken zal ik door het CBR worden uitgenodigd voor een keuring zodat mijn rijbewijs vernieuwd kan worden.
Dit heeft tot gevolg dat ik de komende periode niet zelf mag rijden.
Ik hoop van harte dat er vrijwilligers zijn die mij in de komende tijd willen ophalen als er vergaderingen, vieringen of andere activiteiten gepland staan.
Wilt u het me laten weten als u mij wilt helpen met vervoer?

Al vast veel dank voor uw steun.
Wim Zürlohe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 55 81 64 34

Meepraten over de toekomst van de katholieke kerk

 Tweede fase van de synodale consultatie
Op maandag 18 maart krijgt u in de Martinuskerk in Bovenkarspel de gelegenheid om mee te praten over de toekomst van onze kerk.
Op verzoek van de Paus en onze bisschoppen verdiepen we ons in een viertal onderwerpen: de doop, de missionaire kerk, de gastvrije kerk en de positie van de vrouw in de kerk. Er is ook ruimte voor andere belangrijke onderwerpen.
In de tekst na het programma kunt u lezen over de achtergrond van wat plechtig ‘synodale consultatie’ heet en ook over wat er met de resultaten van onze gesprekken gebeurt.

Lees meer …Meepraten over de toekomst van de katholieke kerk

De vrouw die keuzes durfde te maken

Dichter-verteller Peter Vermaat en troubadour Emma van Dobben beelden het leven van Elisabeth van Thüringen uit in deze tijd.
Op woensdag 3 april 2024 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: De vrouw die keuzes durfde te maken. Een theatrale, poëtische en muzikale vertelling over het leven van Elisabeth van Thüringen, een landgravin die minderzuster werd.

Lees meer …De vrouw die keuzes durfde te maken

Website Vier.nu Pasen 2024

Website Vier.nu: helpt om te zien waar en wanneer u in onze parochie Pasen kunt vieren
www.Vier.nu is de website over de belangrijke christelijke hoogfeesten. De site roept in de Veertigdagentijd iedereen op om zoveel mogelijk Pasen te vieren in de eigen plaatselijke Kerk. Voor onze parochie St. Franciscus Xaverius staat een vieringenrooster online. Daar kunt u zien welke vieringen wij organiseren onder het motto ‘Vier.nu Pasen!’. U bent daarbij van harte welkom.

Lees meer …Website Vier.nu Pasen 2024

Chauffeurs gezocht!

Voor het Zwaags Triduüm dat zal plaatsvinden op dinsdag 28 t/m donderdag 30 mei 2024
van 9.30 uur tot 15.00 uur, ben ik op zoek naar enkele chauffeurs die één, of meerdere keren het wegbrengen- en of ophalen van onze Enkhuizer gasten voor hun rekening zouden willen nemen. Het Triduüm vindt plaats in de kerk aan de Pastoor Nuijenstraat in Zwaag.

Lees meer …Chauffeurs gezocht!

Stille Omgang 2024

De Stille Omgang in 2024 heeft plaats in de nacht van 16 op 17 maart 2024.
Dit jaar is de intentie: “Pelgrims van hoop, biddend voor vrede”

Organisatie
De vertrektijd voor deelnemers, die mee willen rijden met de bus is afhankelijk van de opstapplaats. Vanaf 18.00 uur gaan de bussen uit Venhuizen langs verschillende dorpskernen met een opstapplaats richting Amsterdam.
De kosten zijn € 20,- te voldoen bij het instappen van de bus.

Lees meer …Stille Omgang 2024

Passieconcert Venhuizen

Het Driebankoor uit Venhuizen organiseert op 24 maart 2024 om 15:00 uur in de Lucaskerk, Westeinde 2 te Venhuizen samen met het Rijnstreekkoor uit Katwijk een uniek Passieconcert met The Crucifixion van componist John Stainer. Het concert wordt uitgevoerd door een circa 130 personen tellend groot koor.

Lees meer …Passieconcert Venhuizen

Lectoren

Binnenkort houdt Kapelaan Piets voor geïnteresseerden een (opfris) moment m.b.t. de functie van lectoren. Ook nieuwe personen kunnen zich hiervoor opgeven.

Aanmelden kan via het secretariaat: 
Telefoon: 0228-312952 
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.