Lezing "Het Onze Vader als Joods gebed"

Zondag 3 oktober, Israëlzondag, om 15.00 uur in de Zuiderkerk van Enkhuizen houdt prof. dr. Dineke Houtman een lezing geven over de verhouding Jodendom – Christendom met als titel "Het Onze Vader als Joods gebed".

Het Onze Vader is het bekendste gebed uit de christelijke traditie. Het wordt 'Onze Vader' genoemd naar de woorden waar het mee begint. Het is het gebed dat rabbi Jezus zijn leerlingen leerde toen ze hem daar om vroegen. In de woorden van het gebed worden de wortels zichtbaar die deze traditioneel christelijke tekst verbindt met de  joodse traditie.

Lees meer: Lezing "Het Onze Vader als Joods gebed"

Uniek eenmalig aanbod voor kennismakingsbedevaart

christoffel reizenKennismakingreis van 8 t/m 10 oktober.
Christoffel Reizen biedt vertegenwoordigers van groepen en parochies de gelegenheid nog dit jaar op bedevaart te gaan naar Lourdes. Velen van u kennen Lourdes maar zijn al twee jaar niet meer op bedevaart geweest, anderen kennen Lourdes nog helemaal niet.
Wij nodigen u daarom van harte uit met ons op bedevaart te gaan van 8 t/m 10 oktober. Deze korte bedevaart biedt een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met Christoffel Reizen en de luchtvaartmaatschappij Albastar én (hernieuwd) kennis te maken met Lourdes.

Lees meer: Uniek eenmalig aanbod voor kennismakingsbedevaart

Jeugd en jongerenbeleid

In het pastoresteam is geopperd om het jeugd- en jongerenbeleid eens wat extra tijd en aandacht te geven. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen en derhalve doe ik namens de pastores een beroep op de vrijwilligers. Graag zou ik met twee mensen per parochie een groep vormen om eens bij elkaar te komen op redelijk korte termijn. Dit om ideeën op te doen en uit te wisselen. Tevens om de werkgroepen van Vormsel en EHC te versterken. Echter ook om de jeugd, jongeren, jonggehuwden, belangstellenden buiten de kerk de kunnen bereiken.  

Lees meer: Jeugd en jongerenbeleid

Donatie vormelingen

Op 08 juli jongsleden ontving stichting Leergeld West-Friesland een bedrag van € 350,-- van U met als omschrijving: Vormelingen Grootebroek, Bovenkarspel en Enkhuizen.

Wij willen U en uw parochiegenoten via deze weg hartelijk bedanken voor deze prachtige donatie ten bate van de doelstellingen van Stichting Leergeld West-Friesland.

Lees meer: Donatie vormelingen

Open monumentendag 2021 Hoorn

a.s. zaterdag is het Open Monumentendag. Stichting Concertfonds Hoornse Orgels organiseert om 14.00 uur een lezing en een concert in de Koepelkerk met als onderwerp de orgelbouwer Maarschalkerweerd. Meer informatie daarover kunt u vinden onderaan deze mail. 

Voor informatie over alle andere activiteiten verwijs ik u graag naar de website:https://www.openmonumentendag.nl/monument/monumenten-en-activiteiten-gem-hoorn/

Lees meer: Open monumentendag 2021 Hoorn

“Elkaar bijeen zingen” in de Westfriese Ekklesia

Op zondag 5 september a.s. gaan onze diensten in de Westfriese Ekklesia in de Protestantse kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum, voorzichtig weer van start! De dienst begint om 11.30 uur.

Na december vorig jaar hebben we in verband met Covid geen diensten meer gehouden. Ons 20-jarig bestaan hebben wij daardoor niet kunnen vieren.  Chaos en willekeur is ons overkomen in de afgelopen anderhalf jaar tijdens de corona crisis. Existentiële vragen zijn uit dit besef van sterfelijkheid voortgevloeid. Die chaos, willekeur en existentiële vragen om weerwerk, houvast en wijsheid. In onze teksten, vieringen en liedjes proberen we die levenswijsheid te ontdekken en vast te houden. Het thema van dit jaar zal ook zijn: Zinvol leven.

Lees meer: “Elkaar bijeen zingen” in de Westfriese Ekklesia

Orgelconcerten in Hoorn - augustus 2021

Graag maak ik u attent op twee orgelconcerten in de Koepelkerk:

  • donderdagavond 5 augustus 20.00-21.00 uur een zomeravondconcert door organiste Petra Veenswijk
  • woensdagmiddag 11 augustus van 13.00-13.30 uur een lunchconcert door organist Peter van der Weide.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk met een collecte na afloop. Meer informatie kunt u vinden onderaan deze mail. 
Met vriendelijke groet,
Mark Heerink

Lees meer: Orgelconcerten in Hoorn - augustus 2021

Je geloof voeden in deze moeilijke zomer

kloosterkoffers 3dUitgeverij Adveniat is eind 2010 ontstaan uit de Katholieke Bijbelstichting. Adveniat heeft als doel het geloofsverhaal vanuit de katholieke traditie door te vertellen. 

Hier vindt u eigentijdse katholieke boeken op het gebied van de geloofseducatie.

Lees meer op https://adveniat.nl/ 

The Missionary School – wie durft?

De missionary school is een initiatief van het bisdom en wil jongeren van 18-30 jaar helpen om samen met anderen jouw ideeën te verwezenlijken, om daarmee de boodschap van Jezus Christus bekend te maken.
Wil jij samen met anderen je geloof verdiepen en er handen en voeten aan geven? Samenwerken aan de missie van de kerk, in de wereld van nu. Ondernemer worden voor het Rijk der Hemelen.

Lees meer: The Missionary School – wie durft?

Update Corona protocol 26 juni 2021

Aantal kerkgangers

  • Vanaf 26 juni 2021 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten (dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten) bepaald door de grootte van het kerkgebouw.
  • Voor elk kerkgebouw dient te worden bepaald wat de capaciteit van het kerkgebouw is in een anderhalve meter-opstelling d.w.z. dat moet worden uitgerekend hoeveel personen maximaal op anderhalve meter van elkaar in hun kerk kunnen samenkomen (= de anderhalve meter capaciteit).
  • Reserveren en een checkgesprek (vragen naar gezondheidsklachten) blijft verplicht bij vieringen die naar verwachting bezocht zullen worden door meer personen dan de anderhalve meter capaciteit van het kerkgebouw toelaat. Voor andere vieringen geldt een aanmelding en checkgesprek aan de deur.
  • Steeds geldt dat religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten alleen dan kunnen plaatsvinden wanneer een veilige afstand van anderhalve meter is gewaarborgd.
  • Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, ventilatie, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen. Deze zijn te vinden via: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/generiek-kader-coronamaatregelen https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

Lees meer: Update Corona protocol 26 juni 2021