Musical Ruth

Ruth aalsmeerderbrugRuth – de KISI familiemusical – gaat na één jaar corona-uitstel in september 2021 in première.

Het prachtige bijbelverhaal dat ook wel de ‘parel van het Oude Testament’ wordt genoemd, zal op 19 september in ’s-Hertogenbosch in première gaan en daarna onder andere op 25 september in ons bisdom in Aalsmeerderbrug worden opgevoerd.

Ruth is een sprankelend verhaal over een jonge vrouw die alle grenzen overwint en een nieuwe start aandurft.

Lees meer: Musical Ruth

Activiteiten van JONG bisdom Haarlem-Amsterdam

Genderblender & Rekifreak -11 juli in Heiloo

Op zondagochtend 11 juli is er een open ochtend met een lezing rondom identiteit. Welke verschillen doen ertoe en welke juist niet! Biomedisch ethicus Elisa Garcia en filosofe Annette van der Elst geven over dit thema inleidingen en een workshop. 9.00 uur H. Mis
Start programma 10.00 uur, einde 12.30 uur
Aanmelden: www.themissionaryschool.nl/genderblender

Tienerkamp BreakOut 12-16 juli

Lees meer: Activiteiten van JONG bisdom Haarlem-Amsterdam

Corona maatregelen per 5 juni 2021

Met ingang van 5 juni aanstaande verhogen de bis­schop­pen dit aantal van 30 naar 50. Voor grotere kerk­ge­bouwen met meer dan 300 reguliere zit­plaatsen geldt dat maximaal 15 procent van het aantal zit­plaatsen kan wor­den benut. In kerk­ge­bouwen met meer dan 1.000 reguliere zit­plaatsen kunnen maximaal 250 personen wor­den toe­ge­la­ten. Voor alle kerk­ge­bouwen geldt dat de genoemde maximum aantallen kerk­gan­gers alleen kunnen wor­den toe­ge­la­ten als de gelo­vi­gen onderling an­der­halve meter afstand kunnen hou­den. Ook de andere basis­regels uit het protocol ‘Ker­ke­lijk leven op an­der­halve meter’, zoals bij­voor­beeld de regels over vooraf reserveren, communie uitreiken, hygiëne en het dragen van mondkapjes blijven onverkort gel­den.

Lees meer: Corona maatregelen per 5 juni 2021

Lekenpreek door Michiel Vos

michiel vosZondag 16 mei om 10 uur zal Michiel Vos in de Zuiderkerk te Enkhuizen een lekenpreek houden. Vos is jurist, journalist, kenner van Amerika en in die rol bekend uit televisieprogramma's, waaronder zijn documentaire My America (2014) en onder meer ook uit een live verslag bij 'Jinek' van de rellen rond het Witte Huis in januari van dit jaar.

Lees meer: Lekenpreek door Michiel Vos

Pinksteren 2021

“Het was in enen tsinksendage
dat beide bos ende hage
met groenen loveren waren bevaan.”
Vertaling: Het was op een Pinksterdag dat bomen en hagen uitliepen met jong blad.

Aan deze prachtige versregels in het Middelnederlands moet ik ieder jaar weer denken rond of op Pinksteren. De tekst komt uit “van de vos Reinaart” en is geschreven rond 1265. Het gaat over hoe de koning, geïnspireerd door de Geest, al zijn volgelingen bij elkaar roept om eens van hen te horen hoe het hen is vergaan het afgelopen jaar en dan natuurlijk de goede momenten, maar ook de knelpunten. Zo’n hofdag is dus iets wat wij vandaag de dag een functioneringsgesprek zouden noemen! Degene die aan het roer staat en aldus het beleid bepaalt wil weten of het beleid nog goed gaat of dat het misschien wel bijgestuurd moet worden. Net als in de parochie of een bedrijf is er een plan van aanpak en hoe halen we samen het beoogde resultaat. Zo'n hofdag had als belangrijkste doel de orde en vrede in het koninkrijk te bevestigen en zo mogelijk te verstevigen. Net als vergaderingen en gesprekken van en met een parochiebestuur dus.

Lees meer: Pinksteren 2021

Radio Maria meimaand challenge

Radio Maria komt met de Meimaand-Challenge: ‘Bid de rozenkrans!’
Radio Maria Nederland daagt iedereen deze meimaand uit om het rozenkransgebed (meer) te bidden. Een ieder die de uitdaging aangaat krijgt een rozenkrans en het gebedenboekje ‘Bidden met Radio Maria’ thuisgestuurd.

Het rozenkransgebed heeft een belangrijke plaats in de programmering van Radio Maria. “Het is een bijzondere manier van bidden dat je echt moet leren waarderen. Het geeft rust en brengt je in een sfeer van gebed”, zegt een meebidder van de rozenkrans op de radio.

Radio Maria meimaand Challenge banner

Lees meer: Radio Maria meimaand challenge

Dank-u-wel van kapelaan Piets

Lieve parochianen en andere betrokkenen, Middels deze weg wil ik jullie allemaal bedanken voor de vele blijken van steun tijdens mijn ziekte. Tweemaal reeds werd ik getest op covid-19, maar ik bleek het virus NIET onder de leden te hebben. Misschien was het toch gewoon een normale, maar zware griep. Vervelend is wel dat mijn energiepeil maar traag op het oude niveau terugkeert.

Lees meer: Dank-u-wel van kapelaan Piets

Diakenwijding Wim Zürlohe

Op 2e Paasdag, 5 april, werd Wilhelmus Antonius Maria Zürlohe, bij ons beter bekend als Wim, tijdens een pontificale eucharistieviering door handoplegging en gebed door Mgr. J. Hendriks, bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, gewijd tot diaken. De plechtigheid vond plaats in de St. Martinuskerk in Bovenkarspel en Ton en ik vonden het een eer daarbij uitgenodigd te zijn en zo onze Franciscus Xaverius parochie te kunnen vertegenwoordigen.

Lees meer: Diakenwijding Wim Zürlohe

Diaken Wim Zürlohe

“Zoek, Heer, uw knecht. Ik hoor wat gij gebiedt. Gij hebt mij immers tot uw dienst verkoren.”

Maandag 5 april tweede paasdag ben ik in de St Martinuskerk door Mgr. Hendriks tot diaken gewijd. Met grote vreugde zal ik aan deze dag blijven denken. Vreugde om de mooie viering met prachtige zang van het gemengd kerkkoor. Vreugde ook om inzet van zo velen vrijwilligers in de parochie die meegewerkt hebben om deze viering tot dit feest te maken. Hier past veel dank van mij aan jullie allen van de Martinusparochie.

Lees meer: Diaken Wim Zürlohe