Vormsel

Vormsel 2021

ONLINE informatieavond Vormseltraject 2021 op donderdag 4 maart om 19.30 uur.
De vormselviering zal zijn op 4 juli in Grootebroek.

Wanneer?

We starten met een online informatieavond (via MSTeams) op donderdagavond 4 maart om 19.30 uur. Er wordt dan uitleg gegeven over het traject en wat het inhoudt. De werkavonden worden gepland zo gauw dat weer mogelijk is.

Wat?

In de voorbereiding wordt op een laagdrempelige wijze de basis van het geloof besproken en wat kan je daarvan leren. Zo gaat het over vriendschap, keuzes maken, contact maken, aandacht en zorg voor anderen, wie ben ik eigenlijk? En waar sta ik voor? Van wie houd ik? En wie houdt er van mij? En hoe gaat dat dan, liefhebben? Hoe houd ik het vol? En als het dan mislukt of mislukt is? Dit zijn meteen ook de kernvragen in ons geloof. Uw zoon of dochter krijgt de gelegenheid om deze kwesties op een natuurlijke manier met klas- of leeftijdsgenoten te onderzoeken. Het biedt ook de gelegenheid om er thuis over te spreken.

Hoe:

De werkavonden vinden meestal plaats op vrijdagavond onder leiding van leden van de vormselwerkgroep in samenwerking met kapelaan en de (groot)ouders. Naast de werkavonden gaan we onder andere ook naar het Julianaklooster te Heiloo met een overnachting bij de blauwe Maria zusters (23-24 april); organiseren we een sobere maaltijd in de Vastenperiode, gaan we naar de Bavo -dag (5 juni) etc.; een afwisselend programma dus. De ervaring leert dat na een aarzelend begin de tieners met veel plezier aan de bijeenkomsten deelnemen.

Wie kunnen er aan meedoen?

Iedereen die in groep 8 zit van de basisschool of onderbouw voortgezet onderwijs uit Grootebroek, Enkhuizen en Bovenkarspel. Wil je ook het Vormsel ontvangen dan moet je wel gedoopt zijn (dat kan geregeld worden in het voorbereidingstraject). Voor deelname wordt een bijdrage van €15,00 gevraagd.

Doet uw kind mee aan de vormselvoorbereiding?

Aanmelden (vooraf is noodzakelijk) of interesse stuur een bericht naar Fred Slijkerman Megelink via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (u ontvangt dan meer informatie als de startdatum bekend is); ook voor vragen (kan eventueel ook telefonisch 06-51700562). Heeft u interesse om mee te helpen in dit traject neem dan ook contact op. Als begeleider biedt het ook een mooie kans om te groeien in geloof.

Kerk en Parochiecentrum:

Kwakerspad 3 - 1601 AS Enkhuizen -  tel.0228312952

IMG_8701.jpg