Skip to main content

Vormsel

Samen verder...

Aan jongeren van eind groep 8 / brugklas,

Het schooljaar zit er voor jou bijna op en de lange zomervakantie komt eraan. Waarschijnlijk ga jij na groep 8, starten op je nieuwe school in de brugklas.Die nieuwe stap is vast even spannend… en misschien zie je er ook een beetje tegenop. Of houd jij juist van een nieuwe uitdaging in het leven?

Let op…wij willen jou daarom uitdagen om mee te doen met het Vormselproject. Want…jij bent nu op een leeftijd gekomen dat je meer over dingen gaat nadenken en een mening gaat vormen. Nadenken over je toekomst, sport, je uiterlijk en misschien ook je geloof? Je hebt hier waarschijnlijk nog weinig bij stil gestaan, of zelfs nog nooit over nagedacht en kom je al jaren niet meer in een kerk. 

Maar weet je nog dat je ouders jou hebben laten dopen...en dat jij in groep 4 je Eerste Communie hebt gedaan in de kerk? Je hebt toen mooie verhalen over Jezus gehoord, die bijzondere man die nog steeds een groot voorbeeld en inspiratie voor veel mensen is. Je bent nu wat ouder en daarom willen we je uitnodigen om weer een stapje verder te gaan op de weg van Jezus.

We willen je daarom 5 gezellige, afwisselende en interessante avonden aanbieden met kinderen van jouw leeftijd. Dit zijn avonden die jou voorbereiden op je eventuele Vormsel. Dit Vormsel vindt uiteindelijk plaats in de kerk. De datum en welke kerk is nu nog onbekend.

Wat gaan we doen?
In gesprek met elkaar over wie ben ik, over vriendschap, school, maar ook over geloof, via allerlei spelvormen, verhalen, film, een maaltijd verzorgen voor ouderen, een kerkpuzzeltocht, knutselen, tekenen, kleien, en daarnaast een nachtje slapen in een klooster, een dag naar de BAVO in Haarlem en nog veel meer…

Superleuke avonden vooral als jij meedoet! Je mag ook één vriend of vriendin meenemen, ook al is zij/hij niet gedoopt. De avonden zijn van 19.00u.-20.30u. en we starten in januari 2024. Je hoort nog waar dit is.


Ja... ik doe mee!

Je kunt je opgeven via het mailadres>> 

Er wordt dan een inschrijfformulier naar jou of je ouders toegestuurd. De eerste bijeenkomst is alleen voor je ouders. Deze vindt naar verwachting plaats in november 2023. Wij geven dan verdere uitleg over het project en de periode tot het Vormsel.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.